• Ultimele știri

  luni, 8 aprilie 2019

  DOSARUL REVOLUȚIEI din 1989 a fost trimis în JUDECATĂ. Augustin Lazăr: Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani

  Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat luni că Parchetul Militar a trimis în judecată dosarul Revoluției din 1989.


  Într-o declarație de presă la sediul Ministerului Public, Lazăr a spus că dosarul Revoluției a fost una dintre cauzele asumate în proiectul său managerial cu care a câștigat concursul pentru numirea în funcție.

  Cele mai relevante declarații ale lui Augustin Lazăr:

  Oameni de cultură, politicieni, cercetători au exprimat de-a lungul timpului diverse teorii în legătură cu momentul decembrie 1989. Azi juriștii încheie această provocare, prezentând adevărul judiciar, ca parte a unei investigații complexe, care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele revoluției nu este instituțională, ci este directă, individuală.

  Dosarul cauzei cuprinde 3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost instrumentate după 13 iunie 2016. Sunt niște cifre ilustrative pentru volumul impresionant de muncă.

  Pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate probe obținute după iunie 2016, dată la care s-a confirmat redeschiderea urmăririi penale.

  Datorăm soluționarea acestui dosar istoric unei echipe de procurori militari, din elita Ministerului Public.

  În arhivele unor instituții se aflau probele concludente

  Adresez mulțumiri: MApN – pentru identificarea mai multor documente militare de arhivă, Senat – pentru declasificarea stenogramelor comisiei pentru cercetarea eveniemntelor din 89, CNSAS – pentru informațiile puse la dispoziție, SRI – pentru identificarea, declasificarea multor documente militare de arhivă, MAI și STS – pentru sprijinul logistic oferit.

  Informații despre rechizitoriu veți primi printr-un comunicat

  Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani.

  Soluția emisă e o dovadă de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989

  Sursa: g4media.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!