• Ultimele știri

  sâmbătă, 9 martie 2019

  Victor Ponta anunţă îi va face plângere penală doamnei Dăncila. ”Dragnea si Vâlcov fură tot ce a construit poporul”

  Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat, sâmbătă, la Suceava, că formaţiunea pe care o conduce va ataca în instanţă şi va da în judecată pe toţi cei care vor semna actul normativ prin care se înfiinţează Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.


   "Este cea mai anti-liberală măsură luată de actuala guvernare", a spus Ponta, acuzându-i pe liberali că "dorm" şi că nu au reacţionat faţă de această prevedere.

  „Îmi pare rău că trebuie să îi fac plângere penală doamnei Dăncilă”, a spus Ponta, el precizând că este singura soluţie pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei hotărâri de Guvern.

  „Noi, cei de la ProRomânia, ne pregătim cu contestații în instanță, cu plângeri penale pentru cei care semnează. Îmi pare rău că trebuie să îi fac lui Dăncilă sau lui Teodorovici, că-s fraieri că semnează. Eu știu că pe ei îi pune… Dar Dragnea, Vâlcov or să spună că nu știu, că Guvernul a decis. Sperăm să salvăm ce se mai poate salva din respectivele companii”, a spus Victor Ponta, într-o conferință de presă.

  Preşedintele Pro România a precizat că, prin acest act normativ, „rămânem fără ce ne-a rămas din economia românească”.

  Victor Ponta a mai spus că România va intra într-o criză economică, în perioada următoare.”Îmi doresc să n-am dreptate, dar toți știți că am dreptate. O să vină după alegerile prezidențiale, cum a venit și în 2009, o să vină decontul, vine nota de plată”, a precizat Ponta, arătând că „trăim într-un Caritas bugetar”. „N-avem buget, dar dau bani la toată lumea. Ne împrumutăm mai scump decât Grecia. Va veni o perioadă de criză bugetară și economică. În această criză ne-a băgat Dăncilă cu Vâlcov, cu Teodorovici, dar nu o să ne scoată nici Ludovic Orban, nici cei de la USR”, a mai spus Ponta.

  Ponta, despre înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii:” Dragnea şi Vâlcov fură acum, printr-un document, tot ce a construit poporul român dupa ce a plecat Armata Sovietică din ţară!”


  Preşedintele Pro România a explicat şi pe Facebook efectele acestui Fond Suveran.

  1. Bugetul pierde 5 miliarde de lei ANUAL / acesti bani reprezintă profitul companiilor ( inca) detinute de Statul Roman si pe care Dragnea si Valcov le trec la niste ”administratori privati” pusi chiar de ei / la acesti bani se adauga 9 miliarde de lei aport in numerar de la Trezorerie = in total 3 MILIARDE DE EURO

  2. România pierde companii care au fost construite în zeci de ani prin munca pîrinţilor nostri : Hidroelectrica , Romgaz, Nuclearelectrica, Portul Constanta, Loteria Romana, Cuprumin, Antibiotice , Aeroportul Otopeni si Timisoara … Dragnea si Valcov fura acum printr-un document tot ce a construit poporul român dupa ce a plecat Armata Sovietica din tara

  3. Aceste companii erau într-o stare economico-financiara foarte proastă in 2012 – dupa toate eforturile de restructurare si listare acum valoreaza cel putin 20 miliarde de Euro – adica 90 miliarde de lei / insa guvernul le evalueaza in HG ( din pix, fara nicio expertiza, la ”valoarea nominală” ) la 10 miliarde de lei – de 9 ori mai putin ; in acest fel pot sa le vanda la preturi de 9 ori mai mici !

  4. Toate cele 28 de companii sunt aduse in Fond cu o valoare de 10 miliarde lei ( 2,2 miliarde euro) in conditiile in care doar Hidroelectrica are o valoare de piata de peste 5 miliarde euro / va dati seama ca un Grup din afara tarii ( poate din Israel sau din Rusia) aduce 2,2 miliarde de euro devine actionar cu 50% din Fondul Suveran = 50# din cele 28 de companii romanesti !!! Acesta este PLANUL !

  5. Conducerea Fondului este numită temporar ( pentru 18 luni ) FARA NICIO PROCEDURA TRANSPARENTA / in aceste 18 luni Fondul ”vinde actiuni sau active ale companiilor fara sa se supuna legislatiei privind privatizarea” – totul la un pret de 9 ori mai mic decat valoarea de piata ! Toate ”tunurile” trebuie date in 18 luni ( adica pana la Alegerile din Decembrie 2020) dupa care iau banii si fug !

  6. Fondul fiind organizat strict politic, netransparent, impotriva observatiilor Comisiei Europene si a finantatorilor internationali – nu va atrage nicio investitie privata / va vinde actiunile si activele pe care le mai avea Statul Roman pe un pret de 9 ori mai mic, va cheltui multi bani pe ”organizare” ( sedii, masini, birouri, conferinte, excursii in strainatate, secretare si consultantu etc ) si se va inchide – in 18 luni nu va face absolut nimic din povestile si minciunile spuse la televizor ( autostrazi, spitale bla bla bla) . Romania va ramane cu un Fond Suveran ca in Botswana ???

  7. Legea pe care au încercat sa o dea prin Parlament a fost desfiintată in totalitate de CCR ca fiind nevonstitutionala / asa ca au dat ordonanta de urgenta ! La inchisoare vor ajunge Viorica Dancila ( care semneaza de frica) si Eugen Teodorovici ( iresponsabil santajat si manipulat de cei doi mafioti) / Toader Tudorel e prea destept si va face sute de observatii ca sa nu isi asume raspunderea ! Dragnea si Valcov nu semneaza nimic – si vor spune ca asta a fost decizia Guvernuluk . Credeti ca poporul roman va recupera de la Dancila si Teodorovici cei 20 de miliarde de euro furati?

  „PRO Romania nu va asista pasiv la CEL MAI MARE JAF DIN ISTORIA ROMANIEI / dincolo de actiunile politice vom pregati actiunile civile pentru suspendarea Hotararii de Guvern si actiunile penale impotriva tuturor celor care vor semna aceasta Hotarare ! Trebuie sa aparam avutia nationala – suntem in ceasul al 12- lea ! Vom actiona !”, a transmis Ponta.

  Fondul Suveran de Dezvoltare și de Investiții (FSDI) va avea un capital social total de 19,1 miliarde de lei (4,1 miliarde de euro), dintre care statul va vărsa o sumă de 9 miliarde de lei din banii obținuți până acum din privatizări, iar restul de 10,112 miliarde vor fi acțiunile pe care statul român le deține la 28 de companii.

  Prevederile apar într-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanțelor.

  Fondul va cuprinde pachetele de acțiuni pe care Guvernul le deține la companii deja privatizate, precum Petrom, Telekom România (fostul Romtelecom), E.ON Energie, Engie România dar și pachetele majoritare deținute la ”perlele” statului, respectiv Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica, Oil Terminal, Conpet ori Aeroporturi București.

  Sursa: libertatea.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!