• Ultimele știri

  vineri, 18 ianuarie 2019

  Băsescu a răbufnit: Dăncilă trebuia să întrebe în septembrie de stocurile de cărbune, nu acum

  După ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că a aflat cu întârziere despre problemele din domeniul energetic, respectiv unități inchise, grevă în minierit și importuri masive de energie, Traian Băsescu a criticat dur prestația guvernamentală.


  Într-o postare pe pagina sa de socializare fostul șef de stat a spus că este „greu de imaginat cât pot fi de incompetenți”. Reacția sa a venit după ce joi Viorica Dăncilă a declarat că i „s-a adus la cunoștință situația de abia ieri”. Despre intervenția premierului pe tema crizei din energie.

  Ori, spune Traian Băsescu stocurile de cărbune pentru termocentrale se verifică toamna, înainte de sezonul rece.

  Redăm postarea lui Traian Băsescu.

  „Greu de imaginat cât pot fi de incompetenţi! Era greu de imaginat că în iarna anului 2018-2019 un mare complex energetic cum este cel de la Rovinari ar putea trece la reducerea producţiei de energie electrică prin oprirea unui grup energetic, urmare a lipsei cărbunelui din depozite . Mai mult, alte două grupuri ale centralei de la Rovinari sunt pe punctul de a fi oprite tot din lipsa cărbunelui în depozite.
  Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei sau un director general, care nu veghează la formarea stocurilor de cărbune pentru iarnă, când în subordinea aceluiaşi ministru sau în subordinea aceluişi director general al Complexului Energetic Oltenia, se află şi exploatarea de cărbune şi producerea de energie electrică. Afară din funcţii incompetenţilor !
  PS – Doamna Dăncilă anunţă poporul că a cerut să fie informată asupra stocurilor de cărbune aflate la Complexul Energetic Oltenia. Ce ridicol…despre stocuri doamna premier trebuia să se informeze în septembrie şi octombrie 2018”.

  Vor afecta importurile de energie și greva de la CE Oltenia facturile de electricitate ale românilor?

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!