• Ultimele știri

  luni, 3 decembrie 2018

  Șocant. Se propune DESFIINȚAREA JANDARMERIEI. Ordinea publică, asigurată de Poliţie, Armată, ISU

  Asociaţia „Evoluţie în instituţie”, implicată în acţiuni civice şi în proiecte de modernizare a administraţiei româneşti, propune un proiect de lege privind desfiinţarea Jandarmeriei Române urmare a compromiterii iremediabile a acestei instituţii prin actul de represiune din 10 august, în Piaţa Victoriei, din Capitală.  De la acel măcel coordonat de capii Ministerului de Interne (condamnat de tot mapamondul şi inclus în recenta Rezoluţie anti-PSD&ALDE din Parlamentul European), practic mai nimic nu s-a petrecut. Nimeni n-a fost arestat sau reţinut pentru sutele de acţiuni de încălcare a legii şi regulamentelor militare, procesul penal bate pasul pe loc, şefii Jandarmeriei aflaţi sub Carmen Dan au secretizat instant documentele de luptă, ZERO sancţiuni administrative, dimpotrivă propuneri de avansări în grad şi în funcţie, nici măcar scuze adresate populaţiei pentru masacrul la care au fost supuşi aproximativ 200.000 de cetăţeni paşnici.

  „Informăm opinia publică din România că Asociația Evoluție în Instituție propune un proiect de desființare a Jandarmeriei Române. O soluție posibilă, dar care poate suferi modificări după dezbaterile cu specialiștii în domeniu, este de a împărți efectivele Jandarmeriei către structuri ale altor instituții: ordinea publică la Poliția Română, militarii la Armata Română, personalul specializat către SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale). Astfel, civilii nu vor mai interacționa cu militari, așa cum se întâmplă în prezent, lucru de neacceptat într-o democrație. Pentru dezastre naturale și deszăpeziri, propunem o gardă națională, fără pistol, în subordinea ISU.”, se arată în comunicatul respectivei asociaţii.


  Cererea are motivaţie reală, pe de o parte urmare a incapacităţii acestei instituţii de a ţine distanţă faţă de partidele aflate la putere, pe de altă parte din cauza cantităţii mari de incompetenţă în rândul jandarmilor; prea mulţi au fost angajaţi pe criterii gen „cine dă mai tare cu pumnul”, pile şi relaţii. Din acest motiv, cea mai bună comparaţie este cu situaţia din Franţa, unde jandarmii nu au fost „atacaţi” cu PET-uri goale şi cotoare de măr ionatan, ci cu obiecte cauzatoare de moarte (bolovani, sticle incendiare, bare de oţel, automobile chiar), dar cu toate acestea nu există nici măcar un singur protestatar paşnic afectat de acţiuni ilegale ale forţelor de ordine. Dimpotrivă, civilii paşnici au mulţumit jandarmilor din Paris pentru că i-au protejat de atacurile extremiştilor.

  Intervenţiile forţelor de ordine din Franţa au fost ca la carte, cu respectarea regulamentelor militare în vigoare (similare cu cele din România), concentrate EXCLUSIV pe acţiuni împotriva persoanelor violente. Mai mult, în condiţii infinit mai dificile decât în Piaţa Victoriei, jandarmii francezi au reuşit să intervină pentru protejarea civililor paşnici care erau atacaţi de alţi civili violenţi, supăraţi că primii nu susţin atacurile asupra forţelor de ordine şi blocarea căilor rutiere.


  La parada dedicată Zilei Naţionale din Bucureşti, românii au întors spatele şi au huiduit în momentul în care au defilat trupele Jandarmeriei Române.

  „Asociația Evoluție în Instituție va continua să ofere suport și să organizeze astfel de acțiuni ce vizează Jandarmeria Română, atât timp cât această instituție nu își prezintă măcar scuze public pentru atitudinea pe care o are față de cetățeni”, anunţă semnatarii comunicatului.

  Sursa: ziaristii.com

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!