• Ultimele știri

  marți, 4 decembrie 2018

  IOHANNIS ÎNCALCĂ CONSTITUȚIA! A semnat pactul pentru Migrație. Majoritatea statelor europene au refuzat semnarea documentului

  Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde, ieri, Memorandumului propus de Guvern pentru susținerea Pactului Global pentru Migrație de către România.


  Prin urmare, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va participa la semnarea documentului. Evenimentul zilei anunța încă de marți că România va semna Pactul.

  Proiectul final, aprobat de principiu de toate cele 193 de țări membre ONU, cu excepția Statelor Unite, care s-au retras de la negocieri încă de anul trecut, urmează să fie semnat într-un cadru fastuos, în 10-11 decembrie, la Marrakech, în Maroc. Cehia, Australia, Austria, Bulgaria, Croația, Polonia, Israel, Estonia și Ungaria au anunțat că nu vor participa la semnarea documentului.

  „Linia de acțiune a României este bazată pe solidaritate, angajament multilateral și necesitatea unui răspuns colectiv și o abordare cuprinzătoare faţă de provocările migrației. Totodată, este vizată combaterea efectelor negative negestionate, generate de o migrație neregulată, precum xenofobia, intoleranța și rasismul”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!