• Ultimele știri

  joi, 29 noiembrie 2018

  Protestatarii francezi au instalat o ghilotina in Paris, pentru a le reaminti politicienilor ca nu sunt stapanii poporului

  Protestatarii francezi au instalat o ghilotina intr-una dintre pietele din Paris pentru a le reaminti politicienilor ca poporul are puterea, iar politicienii sunt slujitorii acestuia.


  „Cand poporul francez vrea sa le readuca aminte celor de la putere ca ei sunt alesii acestuia, nu stapanii lui, are la indemana cateva simboluri puternice”, a notat un fracez pe Facebook, intr-o postare care a devenit virala.


  Peste 100.000 de persoane au protestat sambata in 1.600 de locatii din Franta, a transmis Ministerul de Interne din Franta. In Paris, 8.000 de persoane s-au alaturat manifestatiei.

  Avand in vedere evenimentele violente din zona Champs-Elysees, peste 5.000 de ofiteri de politie au fost trimisi pentru a supraveghea protestul. Autoritatile au ridicat bariere de protectie pentru a impiedica accesul in palatul prezidential si alte institutii publice.

  Timp de peste o saptamana, protestatari imbracati in veste reflectorizante, pe care toti soferii francezi trebuie sa le aiba in vehiculele lor, au blocat autostrazi din intreaga tara, obstructionand accesul la depozite de carburanti, centre comerciale si unele fabrici.

  Sursa: aktual24.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!