• Ultimele știri

  joi, 15 noiembrie 2018

  Liderii Opoziției, ÎNTÂLNIRE decisivă pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă

  UPDATE: Întâlnirea liderilor opoziției a fost confirmată pentru G4media.ro de președintele USR, Dan Barna, care a spus că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă urmează să fie depusă în perioada următoare.   El a spus că prima opțiune în cazul demiterii Executivului este declanșarea alegerilor anticipate dacă acest lucru va fi posibil.

  Liderii partidelor aflate în opoziție s-au întâlnit miercuri în biroul de la Parlament al liderului PMP, Eugen Tomac, ca să discute un plan comun de dărâmare a Guvernului PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

  Potrivit acestora, Ludovic Orban, Dan Barna și Eugen Tomac au făcut o primă evaluare legată de majoritatea parlamentară în perspectiva depunerii unei moțiuni de cenzură. În cadrul întâlnirii, cei trei au convenit ca fiecărui partid să-i fie alocată o zonă de negociere cu parlamentari din majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

  ”Potrivit evaluării actuale, ne putem baza pe un număr de 30 – 42 de parlamentari anti-Dragnea din zona PSD. Pentru a trece moțiunea de cenzură avem nevoie, în total, de 67 de voturi de la majoritate”, au declarat sursele citate pentru G4Media.ro.

  Solicitarea DNA în cazul lui Tăriceanu a diminuat potențialul opoziției de a obține voturi de la ALDE, deoarece acesta este șantajat de Dragnea cu ridicarea imunității în Senat, Cameră în care PSD deține singur majoritatea absolută, au mai explicat sursele citate.

  Tot miercuri, USR și Mișcarea România Împreună au transmis un apel comun pentru demiterea Guvernului Dăncilă și declanșarea de alegeri anticipate, argumentând că este singura formă democratică prin care se redă cetățenilor posibilitatea să-și aleagă singuri viitorul țării: ”gașca infracțională Dragnea sau România europeană!” (detalii aici).


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!