• Ultimele știri

  luni, 26 noiembrie 2018

  Jandarmeria, pentru cei ce vor protesta la parada de 1 Decembrie: "Se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români"

  În condiţiile în care persoane indignate de ceea ce au făcut jandarmii pe 10 august şi în genere, la protestele anti-sistem ar îndemna la boicotarea participării acestora la parada de 1 Decembrie, Jandarmeria transmite că cei ce fac acest lucru, se dezonoreză.  Jandarmeria Română transmite, într-un răspuns pentru publicaţia dcnews, că cei care vor protesta pe 1 Decembrie faţă de participarea jandarmilor la paradă "se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români". Aceste consideraţii vin în condiţiile în care cetăţeni nemulţumiţi de faptul că Jandarmeria a gazat şi bătut protestatari pasnici pe 10 august, a dat ploi de amenzi protestatarilor etc., ar fi îndemnat pe Facebook la boicotarea trecerii acestora pe sub arcul de Triumf.

  "Jandarmeria este atentă la toate mesajele care circulă şi se propagă în mediul online. În acelaşi timp, ne manifestăm convingerea că cetăţenii nu vor răspunde acestor mesaje şi provocări, care se propagă în mediul virtual. Nu excludem posibilitatea să existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care să aleagă să se exprime în acest mod. Este o opţiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români.

  Jandarmii care fac parte din blocul de defilare depun un efort intens pentru a pregăti toate ceremoniile care au loc în această zi de o importanţă deosebită. Jandarmii cât şi militarii din celelalte structuri fac eforturi mari pentru ca această paradă militară şi această desfăşurare de forţe să arate aşa cum trebuie şi pentru că acolo se regăsesc simbolurile naţionale. Aceşti jandarmi poartă drapelul României, poartă drapelul de luptă al unităţii din care fac parte şi au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezenţă a unor instituţii. Este vorba despre statul român şi România.

  Oamenii trebuie să ştie că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Română în ultimă instanţă, ci aduc o ofensă statului român. Toţi trebuie să fim conştienţi că fiecare individ îşi asumă consecinţele propriului comportament. O astfel de sărbătoare nu trebuie denaturată în niciun fel, iar dacă sunt gesturi care depăşesc normele legale şi care presupun anumite derapaje vom lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi traşi la răspundere cei care săvârşesc astfel de fapte.

  Oamenii trebuie să fie atenţi cine sunt cei care propagă astfel de mesaje în mediul online şi care îndeamnă la astfel de comportamente.

  De 1 Decembrie vrem să purtăm Ie şi opinci şi sărbătorim România. Există şi a doua zi!", transmite Jandarmeria sursei citate.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!