• Ultimele știri

  joi, 8 noiembrie 2018

  Florin Busuioc a fost operat de un medic rezident șomer

  Busu a fost operat în seara de marți, 6 octombrie, de un medic rezident. Infarctul suferit de actor a venit după ce acesta a acuzat stări de rău, nu a mai putut respira, apoi s-a prăbușit la pământ.   Prezentatorul rubricii de meteo a ajuns de urgență pe mâna medicilor aflați în ambulanța care a venit după apelul făcut de colegii de la Filarmonica din Craiova, unde ținea spectacolul de teatru.


  Eugen Țieranu, medicul rezident care a venit de acasă pentru a-l opera pe Florin Busuioc
  Șase apeluri s-au dat fără încetare, iar starea lui Busu, vizibil precară, i-a făcut pe medici să stabilească faptul că este nevoie urgentă de o operație.

   „Operaţia a fost o reuşită, i s-a montat un stent şi acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declaraţie. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine”, a declarat Corina Geormăneanu pentru Mediafax.

  Florin Busuioc, operat de urgență de un medic rezident: „Transferul la Bucureşti este riscant”

  Busu a suferit un infarct miocardic în seara de marți, în jurul orei 21:30, chiar la finele spectacolului de la Filarmonica din Craiova. În urma a șase apeluri la 112, o ambulanță SMURD a venit la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri prezentatorului. Medicii au stabilit că Busu trebuie operat de urgență, după ce a fost adus la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean din Craiova.


  Condițiile nefavorabile erau un risc prea mare, așa că s-a decis ca Florin Busuioc să nu fie transferat încă la București. Din păcate, în seara de marți, doctorul Octavian Istrăoaie nu a răspuns la telefon, urmând ca după ceva timp chiar să-și și închidă mobilul, așa că singura opțiune a lui Florin Busuioc a fost un medic rezident. „Nu este conştient. Transferul la Bucureşti este riscant”, a fost declarația medicului rezident. Protocolul cerea ca medicii să poată opera doar cu acordul doctorului Istrătoaie, însă managerul Spitalului a cerut operația de urgență, asumându-și nerespectarea regurilor instituției.

  Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, cei care l-au operat pe Busu la Craiova


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!