• Ultimele știri

  marți, 27 noiembrie 2018

  Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă, Toader, Carmen Dan, Jandarmeria INTERZIȘI la Alba Iulia de 1 Decembrie

  Modul brutal în care au acționat jandarmii din subordinea ministrului de interne Carmen Dan la mitingul Diasporei din 10 august i-a determinat pe români să ceară ca la celebrarea Centenarului Unirii de la 1918 Jandarmeria să nu participe.  Astfel, pentru a preveni eventualele manifestări violente, s-a lansat o petiție on-line prin care se cere interzicerea participării jandarmilor la Alba-Iulia pe 1 decembrie, zi în care și-au anunța participare sute de mii de români din țară și din Diaspora.

  ”În Primul Război Mondial România a pierdut 535.706 oameni iar în Al Doilea Război Mondial au murit peste 833.000 de români. În primul rând lor le datorăm existența României, ei ar trebui cinstiți în primul rând pe 1 decembrie 2018 când țară noastră sărbătorește Centenarul. Ei și milioanele de participanți la cele două conflagrațîi, unii cu răni fizice dar toți cu răni psihologice.

  În schimb, de 1 decembrie 2018 se va înghesui la defilare și va aștepta aplauze și ovațîi din partea românilor, Jandarmeria Română. O instituție aservită politic și care are că principal scop gazarea și bătaia românilor fie că vorbim de protestele din 10 august, de protestele din 2017, de Roșia Montană, de Pungești sau de ce se întâmplă pe stadioanele de fotbal Cerem interzicearea defilării Jandarmeriei la manifesterile de 1 decembrie 2018 când ar trebui comemorați adevărații eroi ai României. Semnează și tu petiția.

  Iar dacă Jandarmeria nu va avea decentă să se retragă de la paradă de 1 decembrie, va invit să îi oferiți ceea ce merită sau să va întoarceți cu spatele la deflilarea jandarmilor. România nu este a lor!”, se arată în petiție.

  Mai sunt doar câteva zile și întreaga Românie va sărbători Centenarul Marii Uniri de 1 decembrie 1918.


  Evenimentele de cea mai mare anvergură vor avea loc, categoric în Capitala Unirii, la Alba Iulia unde vor participa sute de mii de români din țară și din Diaspora. În Cetatea Unirii va fi prezent și președintele României Klaus Iohannis, dar vor lipsi, președinții Parlamentului Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu ca și de altfel, primul-ministru Viorica Dăncilă. Surse din PSD au declarat pentru NewsTeam.ro că aceștia nu vor fi la Alba Iulia, întrucât nu vor să riște să fie huiduiți de românii care vor prezenți la manifestări. Mai mult, Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă vor evita să își facă apariția și la București,tot din aceleași motive.

  ”Furia populației este imensă. Vor fi huiduiți oriunde vor merge,mai puțin în fiefurile partidului nostru. Nu riscă ca de Centenar să fie huiduiți de oameni. E totuși un eveniment colosal, iar o manifestare împotriva lor ar fi catastrofală pentru aceștia. Cred că vor transmite mesaje pe facebook sau vor merge la Craiova, Constanța sau Focșani,unde vor fi aplaudați”, ne-au spus sursele.
  Mai mult, reporterii NewsTeam.ro au aflat că mai multe organizații civice vor să autorităților din Alba Iulia să nu-i invite la Centenar,ba chiar să le interzică să participe la manifestările dedicate Marii Uniri.

  ”Facem asta pentru binele lor. Nu vrem să transformăm Centenarul în miting politic împotriva lui Dragnea, Tăriceanu sau Dăncilă. E un eveniment unic pentru români și vrem să-l sărbătorim cum se cuvine” – au spus protestarii.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!