• Ultimele știri

  luni, 1 octombrie 2018

  Un jandarm îi roagă pe români să se trezească. ”Nu avem voie sa facem miting…? Dar avem voie sa ne aparam comandanții!”

  Un jandarm, pe nume Mihai Cârstea, lansează un apel către colegii săi din Jandarmerie, din ministerul de Interne să se unească pentru a-și apăra comandanții care sunt puși sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, în dosarul protestului care a avut loc în 10 august.  Mihai Cârstea consideră că acțiunea procurorilor nu este altceva decât o încercare de „subminare a autorității instituției care trebuie să țină în frâu situații ce denaturează ordinea de drept a cetățeanului”.

  „Români!, cu spirit de români in voi…, va rog treziti-vă! Se incearca subminarea autorității instituției ce trebuie sa tina în frâu, situatiile ce denatureaza ordinea de drept a cetățeanului, institutie ce trebuie sa aduca echilibru cand statul este pus in pericol de-a i se da o lovitura pe la spate! Uneori trebuie sa ne apărăm tara aparandu-ne de unii dintre noi! Din pacate!
  Va conjur in primul rand pe voi colegi… sa ne unim! Nu avem voie sa facem miting…? Dar avem voie sa ne aparam comandanții! Asa cum ar trebui sa o faca orice român in institutia sa si in țara noastră! Iar pe voi ceilalti… sa ne trezim, realizând cine suntem cu adevarat! Haideți… sa luam atitudine!!!”, a scris Mihai Cârstea pe pagina sa de Facebook.

  În postarea sa, Cârstea cere imperios să nu fie călcată în picioare Jandarmeria, lansând în același timp și o acuzație gravă:

  „Nu calcați pe noi prefacandu-vă ca apărați poporul… si de fapt vanzandu-l, pentru a va atinge voi propriile interese, din ce in ce mai avide si din ce in ce mai mari!”, a mai scris Cârstea în postarea sa.


  Citiți mai jos textul integral al postării jandarmului Mihai Cârstea:


  „Ne trezim…!!!
  Pâna unde vreti sa mergeți voi cei ce vreti sa ne puneti la pământ conducerea jandarmeriei…? Catre ce credeti ca va îndreptați??? ,,JANDARMERIA ROMANA”, ,,niciodata” nu a avut oameni mai pregatiți si mai competenti ca acum, in funcțiile de conducere!!!

  Nu ne intereseaza politica voastră murdară, deputatilor sau parlamentarilor ce vreti sa creșteți pe spatele nostru, al jandarmeriei, dând in comandanții nostri! Vreti sa luati atitudine? De ce nu luati la fel de rapid impotriva voastră sau a celor dintre voi ce ne vindeți tara? In cateva zile nii chemați la parchet, iar cand unul dintre voi vinde o fabrica ruinând zeci de mii de familii si subminând economia intregii țari, vă ia ani sau zeci de ani de zile sa-l aduceți pe cel vinovat in fata justitiei! Vreti sa ne dati exemplu? Dati-l intai pe voi! Pe colegii voștri ce nu ne reprezinta interesele acestei tari! Nu ne intereseaza jocurile televiziunilor, la fel de murdare ca cele ale voastre, călcând pe orice, pentru a câstiga rating! Voi cei din televiziune promovati continu stiri denigratoare despre comandantii nostri, Sindile Ionut Cătălin, Militaru Marius, Sebastian Gheorghe Cucos, Laurentiu Cazan, Paraschiv Cătălin, fara ca măcar sa-i cunoasteti! Aveti idee ce fel de oameni sunt!!!??? Aveti idee cata pregatire au!!!??? Ați prefera sa fie niste marionete ale voastre? Ați prefera sa va pupe pe voi in fund? Pentru ce îi judecați??? Va spun eu!!! Fiindca nu sunt ușor coruptibili si fiindca nu va fac jocurile!!!

  Ne vom sustine comandanții… si ii vom apara! Nu calcați pe noi prefacandu-vă ca apărați poporul… si de fapt vanzandu-l, pentru a va atinge voi propriile interese, din ce in ce mai avide si din ce in ce mai mari!

  Cu aceasta ocazie… colegii mei din jandarmerie, colegii mei de minister, colegii nostri din ministerul apararii nationale si toti cetatenii cu discernământ, cu bun simt si cu capacități de intelegere dezvoltate, va rog sa va treziți… si va rog sa ne unim intr-o singura forta! Ne sunt judecati comandantii…, ce doar si-au facut treaba! Haideți să-i susținem ca si cum ne-am sustine pe noi înșine! Dragi colegi si dragi romani, treziti-vă! Intrebați-vă catre ce ne îndreptăm! Și haideți sa luam atitudine! Acesti oameni… sunt pur si simplu nevinovati! Deschideti ochii! Toate masurile pe care le-au luat au fost făcute conform legii!
  Eu… sunt mândru de conducerea jandarmeriei! Nu o vom lasa călcată in picioare!

  Români!, cu spirit de români in voi…, va rog treziti-vă! Se incearca subminarea autorității instituției ce trebuie sa tina în frâu, situatiile ce denatureaza ordinea de drept a cetățeanului, institutie ce trebuie sa aduca echilibru cand statul este pus in pericol de-a i se da o lovitura pe la spate! Uneori trebuie sa ne apărăm tara aparandu-ne de unii dintre noi! Din pacate!

  Va conjur in primul rand pe voi colegi… sa ne unim! Nu avem voie sa facem miting…? Dar avem voie sa ne aparam comandanții! Asa cum ar trebui sa o faca orice român in institutia sa si in țara noastră! Iar pe voi ceilalti… sa ne trezim, realizând cine suntem cu adevarat! Haideți… sa luam atitudine!!!
  Va iubesc romani… cu spirit de daci adevarati în voi!!!
  Cu drag… ”, a scris Cârstea în postarea sa.

  PARCHETUL SECTORULUI 1, DECIS SĂ AFLE CINE AU FOST AGRESORII JANDARMILOR


  În timp ce la Parchetul General se instrumentează dosarul privind acțiunile jandarmilor asupra protestatarilor din Piața Victoriei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat că vizionează şi analizează imaginile ce surprind desfăşurarea evenimentelor ce au avut loc în 10 august, în vederea identificării persoanelor care au agresat jandarmii.

  „La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca urmare a reunirii într-un singur dosar a tuturor dosarelor având ca obiect infracţiuni comise la data de 10 august 2018 împotriva jandarmilor angrenaţi în măsurile de ordine şi siguranţă publică, se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de ultraj şi distrugere. Până în prezent, activitatea de urmărire penală a constat în audierea persoanelor vătămate, identificarea şi audierea de martori oculari, ridicarea de imagini video ce au surprins sau ar fi putut surprinde comiterea infracţiunilor ce fac obiectul cauzei şi vizionarea şi transpunerea în procese verbale a celor rezultate din aceste imagini, analizarea şi compararea imaginilor ridicate în vederea identificării persoanelor ce au comis aceste infracţiuni şi obţinerea certificatelor medico-legale ce atestă vătămările suferite de către persoanele vătămate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

  Procurorii spun că au solicitat date relevante cauzei de la spitalele situate pe raza municipiului Bucureşti, de la unităţile din care fac parte jandarmii vătămaţi, precum şi de la persoane fizice şi juridice ce se aflau în posesia de imagini suprinse cu momentele de referinţă din cauză.
  „În prezent, sunt în continuă desfăşurare activităţi specifice de vizionare şi analizare a imaginilor ce surprind desfăşurarea evenimentelor ce au avut loc în Piaţa Victoriei şi în zona din apropierea Pieţei Victoria, în vederea identificării persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor de ultraj şi tragerii la răspunderii a acestora. Având în vedere complexitatea cauzei şi volumul mare de date de analizat, precum şi necesitatea aflării adevărului într-un interval scurt de timp, în activitatea de urmărire penală, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti beneficiază de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGPMB, Serviciul de Investigaţii Criminale, respectiv Serviciul Grupuri Infracţionale Violente”, precizează Parchetul.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!