• Ultimele știri

  joi, 25 octombrie 2018

  Tudorel Toader trage cu TUNUL: acuzații PENALE la adresa lui Augustin Lazăr și Klaus Iohannis

  Ministrul Justiției, Tudorel Toader, lansează acuzații extrem de grave la adresa președintelui Klaus Iohannis și a procurorului general Augustin Lazăr. Toader susține că ar putea exista o legătură între faptul că Iohannis l-a numit în funcție pe Lazăr și faptul că procurorul Augustin Lazăr a dat clasare unui dosar care îl privea pe Iohannis.  ”Procurorul general a susținut în mod public și repetat lipsa unui temei pentru evaluarea procurorului șef al DNA.

  Convingerea mea, a făcut aceste afirmații și a lansat această idee pentru a îngreuna procedura de evaluare a procurorului șef DNa.

  Procurorul general, eram la CSM și procurorul general contesta legalitatea evaluării procurorului șef al DNA. El invoca un regulament al CSM, dar întotdeauna legea bate regulamentul (...) Întrebarea era, oare de ce procurorul general se împotrivea evaluării procurorului șef al DNA. Eu cred că încerca să preîntâmpine o evaluare a domniei sale. De ce spun asta? Pentru faputl că procedând la evaluarea domniei sale ne punem cel puțin 2 semne de întrebare: primul se referă chiar la legalitatea numirii domniei sale în această funcție. În 17 februarie 2016 Ministerul Justiției demara procedura de desemnare a unui procuror general. În 15 martie 2016 se înregistrează la Ministerul Justiției candidatura domnului Lazăr. În 21 aprilie 2016 CSM îl valida, iar pe 28 aprilie 2016, președintele semna decretul. Venind în zilele noastre și ce constatăm: în dosarul de candidatură nu găsim nicăieri un document cu calificativul foarte bine, ceea ce înseamnă că lipsea o parte din dosar.

  Am trimis la CSM să ne pună la dispoziție raporturile de evaluare ale domnului Augustin Lazăr din anii 2013-2014. Mi s-a răspuns că evaluarea a fost făcută după momentul depunerii candidaturii. Pe 28 aprilie președintele a semnat decretul, deși în dosar nu exista acel raport de evaluare. Din documente rezultă că ministrul Justiției de la acea dată a făcut propunerea fără respectarea condițiilor de candidatură.

  Din documentele depuse, nu putem trage concluzia clară de ce ministrul Justiției a trimis această propunere și nici de ce președintele a semnat decretul.

  Nu putem ști dacă există o legătură între o clasare dictată de procurorul Augustin Lazăr într-un dosar al președintelui Iohannis și momentul în care s-a semnat decretul de numire în funcție”, a declarat Tudorel Toader.


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!