• Ultimele știri

  vineri, 12 octombrie 2018

  Poporul a fost dezinformat, batjocorit, intimidat, instigat, manipulat cum eu una n-am mai pomenit din ’89’-90 incoace. Cine a facut-o?

  Reiau (putin editat) ce scriam in seara zilei de 7 octombrie, in timpul anuntarii rezultatelor referendumului. E mult de reflectat, cercetat si analizat. Cum si de ce s-a putut intampla asa ceva?  Nu trageti concluzii pripite, gen „poporul prost e de vina”. Poporul e de multe feluri, si pana una alta poporul a fost dezinformat, batjocorit, intimidat, instigat, manipulat cum eu una n-am mai pomenit din ’89’-90 incoace. Cine a facut-o? Raspunsurile – numele personalitatilor, autoritatilor, institutiiilor media care au desfasurat imunda campanie antireferedum – sunt toate la vedere si trebuie tinute bine minte, toate, pentru a nu le mai lua in serios vreodata. Lor li se datoreaza Romania fara noima si fara Dumnezeu, Romania regresului [moral, cultural, spiritual, democratic, economic] numit progresism, cea care va urma.

  In rest, nu va grabiti cu concluziile. Fiindca deocamdata avem putine certitudini, anume:

  1. Crestinii din acesta tara, cei care isi acuma valorile pilon ale crestinatatii – cele pe care s-a construit civilizatia occidentala – printre care „cere si ti se va da, cauta si vei afla, bate si ti se va deschide” sunt o minoritate.

  2. Cetatenii cu simt civic si democratic matur (pe cale de martirizare prin demonizare, stigmatizare, denigrare, marginalizare) sunt o minoritate.

  Cifrele prezentei la referendum arata exact cati suntem: 1 plus 2. In ce masura se suprapun, e alta poveste si nu avem acum raspunsul, dar ar merita cercetat.

  3. Este o falsa prejudecata aceea ca a fi impotriva PSD este echivalent cu a fi lucid si informat din punct de vedere politic, si cu atat mai putin inseamna a fi anticomunist, antiprogresist sau de dreapta liberala sau conservatoare. In schimb ni s-a aratat acum ca a dezvolta o obsesie furibunda, emotionala nu rationala, impotriva PSD nu ajuta unei lupte eficiente cu ei, dimpotriva – dovada cei care au boicotat acest referendum crezand sincer, dar necugetat, ca fac un deserviciu PSD. PSD ramane la putere, din pacate.

  4. Mass-media conventionale si sociale au o forta toxica infinit mai mare decat politicienii care le controleaza sau sponsorizeaza – de asta le sponsorizeaza.

  5. Este o falsa prejudecata ca populatia educata si biologic matura este mai inteleapta sau mai greu de manipulat mediatic decat tinerii sau oamenii cu mai putine diplome.

  6. E timpul ca BOR sa realizeze ca trebuie sa se curete de farisei si sa isi reia misiunea apostolica si misionara, departe si aparte de clasa politica actuala, dar mult mai aproape de oameni si altfel.

  7. E timpul ca oamenii lucizi din actuala clasa politica – altii decat PSD, ALDE, USR, Ciolos, Demos – sa se regrupeze si sa reia legatura cu poporul, daca vor sa mai treaca pragul electoral vreodata. N-ar strica sa caute repede printre ei si un nou candidat pentru prezidentiale, pentru ca Iohannis … sa fim seriosi.

  8. Nu mai avem nicio televiziune care sa informeze decent publicul, daramite porfesionist, obiectiv si competent. Nu mai avem nici presa scrisa profesionista. Doar propaganda de Stanga veche sau noua, la comanda sau benevol-prosteasca. Excludem, desigur, cei cativa jurnalisti vechi si buni, rataciti, marginalizati, dar onesti, curajosi si lucizi. Felicitari cu aceasta ocazie celor de la Evenimentul Zilei, care au fost singurii din presa traditionala care au informat simplu, clar, direct, despre utilitatea acestui referendum. Faptul ca Traian Ungureanu mai are un locsor pe blogurile Adevarul nu conteaza pentru Adevar. Iar Romania libera, din pacate, nu mai are niciun pic de credibilitate, nici atunci cand spune adevarul, din cauza conducerii redactionale din ultimii ani.

  9. Aceste voturi s-au strans prin efort individual voluntar. Pe viitor e nevoie de mai multa agregare in societatea civila necorupta de oengismul de orientare progresista sau putinista.

  10. Cea mai toxica minciuna a propagandei antireferendum este aceea ca a fi crestin si/sau a te impotrivi agendei neomarxiste, respectiv segmentului sexual, ar echivala cu o respingere a Occidentului. Fundamentele pe care s-au construit Europa si Occidentul dupa care tanjim, cel mai luminat cultural, liberal si democratic, sunt crestine. Fundamnetele distrugerii lui sunt marxiste si neomarxiste, adica anticrestine.


  Acestea fiind spuse, uitati-va bine la cifrele acestui referendum. Oamenii care au votat DA sunt, pe moment, singurii nostri cetateni cu bun simt civic si democratic suficient de matur ca sa reziste tavalugului propagandei toxice. Bunul simt este intuitiv. Cati dintre ei sunt si crestini care-si asuma rational „cauta si vei afla” si „fiti intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii” nu stim. Altfel spus, in ce masura prima categorie se suprapune pe a doua; in ce masura intuitia, ratiunea si credinta in Dumnezeu se suprapun, chiar nu stim. Dar stim cu certitudine ca acesti cetateni sunt o minoritate, insa una deloc neglijabila – sunt milioane de oameni – singura cu care se poate construi o miscare civica si politica de dreapta in beneficiul intregii tari. Printre ei sunt multi tineri. Sa incercam sa nu-i alungam si pe ei din tara. Toate acestea, insa, sunt imposibile fara educatie solida si vehicule mediatice pentru informarea, agregarea si mobilizarea lor corecta, in spiritul adevarului si realitatii, al democratiei si liberalismului clasic [numit conservatorism in lumea anglo-americana] – asta inseamna Dreapta.

  Autor: Ioana Hîncu


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!