• Ultimele știri

  joi, 25 octombrie 2018

  JUNCKER, ȘANTAJ ÎN DIRECT LA ADRESA GUVERNULUI ȘI PARLAMENTULUI ROMÂNIEI

  Președintele Comisiei Europene, bun prieten autodeclarat al lui Iohannis și Băsescu, șanteajează Guvernul și Parlamentul României pe legile Justiției cu aderarea țării noastre la Spațiul Schengen.  Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a lansat un avertisment foarte dur pentru Parlament și Guvern și a cerut un consens național pe justiție, altfel va fi pus în pericol demersul de intrare în spațiul Schengen.

  ”România a avut curajul să înființeze un parchet anti-corupție, DNA, în timp ce alte state europene nu au avut curajul. România, la 1 Decembrie anul acesta celebrează Centenarul României moderne. I-am spus președintelui că este o sărbătoare românească, dar este și o sărbătoare europeană, pentru tot ce înseamnă România, înseamnă și Europa.
  Încă din anul 2014 am spus că România trebuie să facă parte din Spațiul Schengen. Îmi doream ca acest lucru să se întâmple în mandatul acestei Comisii Europene.
  Aș dori să atrag atenția și acesta nu este un mesaj către președintele Klaus Iohannis ci mai degrabă unul pentru Guvern și Parlament. Nu trebuie pus în pericol obiectivul de aderare la Schengen prin distanațarea de valorile statului de drept. Dorința mea din inimă ar fi ca în României să se ajungă la un consens național în privința statului de drept și lupta împotriva corupției. ”, a spus Jean Claude Juncker.

  Practic, declarația de astăzi a președintelui Comisiei Europene este o gravă intervenție în procesul legislativ intern al României la cel mai înalt nivel.

  Juncker susține că aderarea la spațiul Schengen a României este direct dependentă de modificarea legislației pe legile justiției, cu toate că această aderare nu are, conform tuturor actelor legislative de la nivel european, nicio legătură cu lupta anticorupție, ci de mecanismele care asigură securitatea liberei circulații și a securității mărfurilor din această zonă a Uniunii Europene.

  Mai mult, însuși Jean Claude Juncker a menționat că România trebuia să adere încă din 2014 la spațiul Schengen, pentru că țara noastră îndeplinise toate criteriile tehnice de aderare, însă acest proces nu va fi concretizat nici în cursul acestui an, adică la patru ani distanță.

  Dovada limpede că țara noastră este ținută sub control de granzii europeni pentru a le satisface interesele economice și strategice cu diverse subterfugii precum aderarea la spațiul Schengen sau MCV.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!