• Ultimele știri

  luni, 1 octombrie 2018

  Habar n-aveți voi, românii, ce șansă istorică vi se oferă acum că puteți vota pentru modificarea în Constituție a noțiunii de ”soți”

  Prieteni dragi, Un coleg, francez, îmi spune miercuri : ”habar n-aveți voi, românii, ce șansă istorică vi se oferă acum că puteți vota pentru modificarea în Constituție a noțiunii de ”soți”. Noi, francezii, în ciuda manifestațiilor de stradă de milioane și milioane, n-am avut această posibilitate.   În codul Civil francez căsătoria era definită ca la voi, însă constituția noastră era ambiguă, așa, ca la voi. Ca urmare, politicienii au profitat de această ambiguitate pentru instituirea căsătoriei între persoane de același sex. Ne-au călcat politicienii noștri în picioare și au votat împotriva voinței noastre. Ba, mai mult, n-au vrut nici în ruptul capului să facem un Referendum pentru a ne exprima poziția de manieră democratică. Așa că au modificat ei legea peste noapte în Parlament și... gata, pentru că știau că dacă vom face referedum pentru a defini cu precizie în Constituție noțiunea de căsătorie ca fiind între un bărbat și o femeie, vom câștiga.

  De asta Franța este - tu nu-ți dai seama, Nic -, ruptă în două din 2013. Votați câți mai mulți în România, așa cum au făcut recent croații și lituanienii, pentru ca să nu se întâmple ce se întâmplă cu fetițele mele la grădiniță acum, lângă Lyon : li se se spune că pot fi băieței și că băiețeii pot fi fetițe… sau că un prinț poate iubi un alt prinț, așa cum o prințesă se poate îndrăgosti de o prințesă... Îmi vin acasă plângând și spunând - „noi vrem să fim fetițe, nu băieței... de ce spune la maîtresse tot timpul că pot fi băiețel?””.

  Nu cred că mai trebuie adăgat mai mult. Dragi prieteni, Mergeți la vot și votați că noțiunea de ”soți” din Constituție trebuie înlocuită cu cea de „femeie și bărbat”. Așa, această instituție nu va mai fi recuperată în mod abuziv de nimeni. Ea va rămâne pentru generațiile următoare ceea ce a fost și este în esența ei. Altfel, noile tipuri de orientare legislativă pe care, personal, le-am cunoscut în vizite la unele universități din SUA, mai ales Canada sau unele țări europene, vor fi aplicate și în spațiul românesc și vor obliga românitatea la o manieră de gândire pe care nici măcar nu și-o imaginează la ora actuală.

  Fiți raționali și opriți tăvălugul corectitudinii politice. N-am făcut politică și nu voi face vreodată! Prietenii mei știu asta de zeci de ani! Este crezul meu cel mai profund și mi-l mențin! Însă, în legătură cu această situație căreia îi cunosct foarte bine mecanismele și, mai ales consecințele (date în epurarea universitarilor care nu se supun corectitudinii politice) vă mărturisesc, sincer, că mă sperie instalarea ei treptată. Doar protecția legislativă ne poate ajuta să nu lăsăm să se întindă această maladie socială mai mult decât trebuie. Însă, aici, fiecare cu conștiința lui. Nu luați acest mesaj decât ca pe un semn de normalitate. Gânduri de bine tuturor!

  Nicușor NACU
  Lausanne
  28.09.2018

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!