• Ultimele știri

  luni, 8 octombrie 2018

  De ce PSD nu s-a implicat în susținerea Referendumului? De frica cui? ȘTIAȚI CĂ PESTE 60% DIN EUROPARLAMENTARI SUNT MEMBRI LGBT?

  Cu dedicatie pentru " desteptii" care au stat acasa ! De ce PSD nu s-a implicat în susținerea Referendumului? De frica cui? ȘTIAȚI CĂ PESTE 60% DIN EUROPARLAMENTARI SUNT MEMBRI LGBT?  


  47 de europarlamentari i-au trimis marți o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă prin care își declară consternarea față de referendumul privind redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie, conform G4media. 

  Semnatarii documentului subliniază că noua definiție a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile, iar desfășurarea referendumului încurajează discursul prin ură împotriva comunității LGBTQI.

  Cei 47 de europarlamentari atrag atenția că în Convenția ONU privind drepturile copilului familia nu este definită drept uninea dintre un bărbat și o femeie, acordând tuturor copiilor aceleași drepturi, indiferent de cine sunt părinții lor.

  De asemenea, aceștia o chestionează pe Dăncilă și despre motivele pentru care a emis Ordonanța de urgență de prelungire la două zile a duratei referendumului și se declară îngrijorați de decizia Guvernului de a nu utiliza sistemul integrat de monitorizare a voturilor.

  Scrisoarea integrală a celor 47 de europarlamentari către Viorica Dăncilă:

  Am fost consternați să aflăm că referendumul pe tema redefinirii familiei ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie va avea loc în perioada 6 – 7 octombrie.

  Această redefinire a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile, prin promovarea mesajului că familiile monoparentale, partenerii non-căsătoriți și copiii, bunicii care își cresc nepoții, familiile curcubeu și toate celelalte familii care nu se încadrează în definiția îngustă propusă de referendum nu merită să fie recunoscute și protejate.

  Permiterea continuării referendumului fără a fi asigurate forme alternative de recunoaștere juridică pentru familii vă face să păreți că sunteți complici la încălcările drepturilor omului, care sunt în curs de desfășurare, și că sunteți împotriva drepturilor tuturor celor care trăiesc în familii “non-tradiționale”.

  Permiterea efectuării acestui referendum promovează retorica anti-LGBTI și încurajează discursul prin ură și violență împotriva persoanelor LGBT. Nu putem permite ca acest limbaj legal să pună persoanele LGBT, inclusiv copiii și copiii LGBT în familii curcubeu, într-o poziție vulnerabilă și în încălcarea flagrantă a dreptului fundamental la nediscriminare, așa cum este consacrat în Legea drepturilor omului a UE.

  Convenția ONU privind drepturile copilului – ratificată de toate statele membre ale UE, inclusiv România – nu definește niciodată o familie între un bărbat și o femeie, acordând tuturor copiilor aceleași drepturi, indiferent de cine sunt părinții lor.

  Hotărârea recentă a Curții Constituționale din România, conform căreia cuplurile de ecelași sex ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și cuplurile heterosexuale, subliniază că familiile curcubeu nu au protecție în prezent și nu au drepturi legale în România, indiferent de naționalitatea lor.

  Absența legislației privind parteneriatele civile și lipsa legii recunoașterea documentelor publice și a deciziilor judecătorești în cadrul UE (în ceea ce privește adoptarea, de exemplu) face ca toate cuplurile de același sex și copiii lor să se afle într-o stare juridică de tip limbo, împiedicându-i să se bucure pe deplin de drepturile lor ca cetățeni egali ai UE.

  În ciuda hotărârii recente a CJUE în cazul Coman, soții de același sex în România rămân în situații juridice instabile. Acest lucru pune foarte mult în pericol libertatea de circulație a cetățenilor UE, care reprezintă piatra de temelie a proiectului UE.

  De asemenea, am dori să aflăm despre motivele dvs. de a emite o ordonanță de urgență, emis de guvernul dvs., declarând că acest referendum va avea loc în două zile în loc de una, practica obișnuită în referendumurile anterioare din România.
  Suntem îngrijorați de faptul că acest lucru ar putea fi interpretat ca o încercare deliberată de a influența rezultatul referendumului, prin asigurarea pragului de participare de 30%.

  Decizia de a nu utiliza sistemului integrat de monitorizare a voturilor este, de asemenea, îngrijorătoare, deoarece este un pas înapoi și ar putea fi văzută ca o încurajare a fraudei.

  În concluzie, și în lumina acestei situații, invităm guvernul român să se asigure că toate cuplurile beneficiază de protecție juridică și că toți copiii – inclusiv copiii de părinți de același sex și copiii și tinerii LGBT – li se acordă cel mai mare nivel de protecție.

  Toți copiii ar trebui să se poată bucura pe deplin de dreptul lor de a crește într-un mediu familial, într-o atmosferă de fericire, iubire și înțelegere, așa cum au fost consacrate în Convenția ONU privind drepturile copilului.

  Semnatarii scrisorii către Viorica Dăncilă:

  Anna Maria Corazza Bildt

  Bart Staes

  Ana Maria Gomes

  Monika Vana

  Martina Anderson

  Terry Reintke

  Julie Ward

  Ernest Urtasun

  Péter Niedermüller

  Marisa Matias

  Izaskun Bilbao Barandica

  Sophie in’t Veld

  Hilde Vautmans

  Judith Sargentini J

  ean Lambert

  Malin Bjork

  Seb Dance

  Elly Schlein

  Clare Moody

  Jude Kirton-Darling

  Paul Brannen

  Theresa Griffin

  Brando Benifei

  Claude Moraes

  Lucy Anderson

  Mary Honeyball

  Wajid Khan

  Alex Mayer

  Rory Palmer

  Catherine Stihler

  Derek Vaughan

  Santiago Fisas Ayxelà

  Marlene Mizzi

  Katy Piri

  Martina Anderson

  Matt Carthy

  Lynn Boylan

  Liadh Ni Riada

  Christine Revault d’Allonnes Bonnefoy

  Edouard Martin

  Helga Stevens

  Soraya Post

  Daniele Viotti

  Giuseppina Picierno

  Sirpa Pietikainen

  Jose Ignacio Faria

  Merja Kyllönen

  NOTĂ: Prin anul 2006, o televiziune din Italia, La7, în cadrul unei emisiuni de investigații, a efectuat un test, prelevând urina din toaletele Parlamentului European, iar pe baza analizelor medicale s-a stabilit că între 60% și 70% erau persoane gay. Probabil între timp a mai crescut acest procent, având în vedere presiunea la nivel european a propagandei LGBT.
  *
  Nota redacției: PSD avea capacitatea de a scoate lumea la vot! Părea că o va face, mai ales după ce a decis două zile pentru desfășurarea referendumului. S-a întâmplat ceva care a făcut din PSD un jucător care „a trântit” meciul, adică a trădat și Biserica, și propriul electorat.

  Sursa: ioncoja.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!