• Ultimele știri

  miercuri, 10 octombrie 2018

  Crin Antonescu se reactivează, sprijină PSD-ul după înfrângerea încasată la referendum. "Nu este motiv de demitere a guvernului"

  Răzmeriţa din PNL capătă valenţe noi odată cu reapariţia spectrului USL 2.0. Într-o intervenţie pe un post de televiziune, fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni seară, că eşecul referendumului de la sfârşitul săptămânii trecute nu este motiv de demitere a guvernului.  Antonescu, unul dintre artizanii bizarei alianţe dintre PSD şi PNL - Uniunea Social Liberală - responsabilă de multe dintre schimbările legilor electorale care a adus la putere PSD-ul cu majoritatea din 2016 - a adăugat că nici preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu trebuie să îşi dea demisia din această cauză, transmite Agerpres.

  "Nu ştiu cine a vândut referendumul, nu ştiu cine l-a cumpărat. Dacă ar fi trecut referendumul, nu s-ar fi întâmplat nimic rău, din punctul meu de vedere. Eu am votat 'pentru'. Domnul Tăriceanu s-a dus la Bruxelles cu problema protocoalelor şi s-a întors cu problema referendumului. Dar nu cred că din cauza Bruxelles-ului a eşuat referendumul".

  Săptămâna trecută, campania forţelor care sprijineau schimbarea Constituţiei a căpătat accente stridente după ce în spaţiul public au apărut acuze conform cărora, dacă referendumul nu va trece, vor fi permise căsătoriile dintre oameni şi animale. Unul dintre promotorii acestor zvonuri a fost inclusiv Claudiu Manda, care, pe Facebook, a publicat o postare în care afirma că în Canada ar fi permisă căsătoria dintre oameni şi animale - un lucru fals.

  În adresarea sa de luni seară, Crin Antonescu a considerat necesar să reia tema, deşi referendumul a fost pierdut.

  "Unii au vorbit despre căsătoria dintre om şi capră, alţii despre căsătoria dintre femeie şi cocoş, unii au crezut că e o manevră de-a lui Dragnea. Eşecul referendumului nu e motiv de demitere a unui guvern, sunt multe alte motive pentru demitere. Din funcţia de preşedinte al unui partid, de exemplu al PSD, nu se pleacă atunci când vor opozanţii sau oamenii, ci când vrea partidul. Dragnea nu trebuie să îşi dea demisia din cauza eşecului referendumului", a declarat Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!