• Ultimele știri

  miercuri, 10 octombrie 2018

  BOR critică PSD-ALDE şi asocierea referendumului cu Dragnea

  Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a criticat asocierea referendumului pentru familie cu Liviu Dragnea, modul de organizare, lipsa de claritate a întrebării.  „Biserica română a primit cu mâhnire rezultatul referendumului. Nu este, însă, o înfrângere a Bisericii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, într-un interviu acordat RFI.

  „Sunt multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului”, a mai declarat Bănescu.


  „Cred că nu se va ajunge în societatea românească la adopția de copii de către cuplurile homosexuale. Este o tema excesiv fluturată de unii”, a conchis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române la RFI.

  Tema a fost dezbătută şi la emisiunea Puterea Ştirilor, potrivit PS News.

  Întrebat dacă la eșecul referendumului a contribuit și implicarea în campanie a PSD-ALDE, partide ale căror măsuri au stârnit controverse în ultima perioadă, Vasile Bănescu a răspuns afirmativ.

  ”Da. Cred că da, evident. Erodarea unor partide la guvernare, atragerea lor într-o zonă a dezbaterilor publice care le sunt, în general, total nefavorabile, asocierea referendumului, care cum spuneam și data trecută, trebuia organizat de cineva…

  Un referendum nu poate fi organizat din Ceruri, ci de autoritățile de pe pământ, politice, care au datoria să o facă. Dar, pe fondul acesta bine sesizat de dumneavoastră, de neîncredere, de dispreț, de detestare a unei zone din politicul românesc, asocierea referendumului cu această zonă a provocat reținerea foarte multor oameni de a veni la vot”, a declarat Vasile Bănescu la Puterea Știrilor.

  Totodată, în cadrul emisiunii, Bănescu a atras atenția că au fost persoane care au vrut să profite de pe urma acestui referendum, pentru a-și crea o ”imagine publică ameliorată, de asocierea cu o temă curată”.

  ”Cei care și-au dorit asocierea cu el. O imagine publică ameliorată, de asocierea cu o temă curată precum, cea a referendumului. Toată lumea vorbește despre raportarea excesiv-politică, sau mai precis implicarea poate neinspirată în susținerea acestui referendum a unei persoane. Nu nominalizez, pentru că sunt persoane publice și fie îi nominalizăm pe toți, fie pe nimeni”, a mai declarat Bănescu.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!