• Ultimele știri

  joi, 25 octombrie 2018

  Augustin Lazăr, o ULTIMĂ MUTARE înainte să fie dat afară. Discuții cu raportorul ONU despre numirea șefilor de parchete și modificările legislative care vizează sistemul

  Procurorul general, Augustin Lazăr, a avut, săptămâna acasta, o întâlnire cu o delegaţie din care a făcut parte şi raportorul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind independenţa magistraţilor, unde au fost dezbătute teme precum numirea şefilor de parchete şi codurile penale.  La începutul acestei săptîmâni, Augustin Lazăr a avut o întâlnire de lucru cu o delegaţie formată din Diego Garcia – Sayan, raportor special al Naţiunilor Unite privind independenţa judecătorilor şi a avocaţilor şi fost ministru al justiţiei şi al afacerilor externe din Peru, Hartmut Rank, director al Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est, Franziska Rinke, coordonator internaţional al Programelor Statul de Drept şi Christian Steiner, fost director al Programului Statul de Drept America Latină.

  „În cadrul întrevederii, domnul Augustin Lazăr a prezentat istoria şi structura Ministerului Public din România, precum şi aspecte referitoare la statutul procurorilor. Principalele teme abordate au vizat independenţa procurorilor, modalitatea de numire a procurorilor şefi de rang înalt din Ministerul Public, modificările legislative care vizează sistemul judiciar şi codurile penale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul General.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!