• Ultimele știri

  sâmbătă, 8 septembrie 2018

  Băsescu intră la rupere în scandalul pestei porcine: 'Pesta este PSD, un partid dezastruos pentru țară'

  Fostul președinte Traian Băsescu intervine în scandalul pestei porcine. Aflat la Neptun, Băsescu a afirmat că „pesta este PSD, un partid dezastruos pentru țară”. De asemenea, Băsescu a acuzat PNL și USR că nu vor să susțină PMP în demersul de a iniția moțiunea de cenzură. „E momentul pentru moțiune”, a subliniat Băsescu.


  „Pesta este PSD, un partid dezastruos pentru țară. (...) Pe mine mă surprinde faptul că la inițiativa PMP, care a propus partidelor de opoziție o moțiune de cenzură acum, nici liberalii, nici USR nu au voința politică să semneze pentru ca moțiunea de cenzură să poată fi depusă. Este un moment destul de bun, care trebuie valorificat de opoziție, pentru că situația lovește în electoratul PSD. În momentul de față, votantului PSD din mediul rural i se ia porcul din curte și de la televizor a aflat și gospodarul din mediul rural că Guvernul a avut un raport de la C.E. din februarie 2017 în care i se cerea să ia măsuri, pe care nu le-a luat. Pesta porcină este o probă a nivelului uriaș de incompetență și nepăsare a Guvernului PSD. Este un motiv pentru care în orice țară s-ar depunde o moțiune de cenzură, pentru că Guvernul a fost prevenit, iar dezastrul pestei porcine în România este de neimaginat, comparativ cu alte țări care s-au confruntat sau se confruntă cu pesta porcină”, a spus Traian Băsescu, la Școala de vara a Organizației de Tineret a PMP care se desfășoară la Neptun.

  Acesta a mai spus că se pierde un moment foarte bun în care românii ar susține căderea Cabinetului Dăncilă, iar asta nu înseamnă neapărat venirea Opoziției la guvernare, pentru că un alt Guvern ar putea fi dat de coaliția PSD-ALDE.

  "De aceea pe mine mă surpinde faptul că, la inițiativa PMP, care a propus o moțiune cenzură acum, nici liberalii, nici USR, nu au voința politică să semneze pentru ca moțiunea de cenzură să poată fi depusă. Este un moment extrem de bun care trebuie valorificat de Opoziție, pentru că situația de față lovește în PSD. În momentul de față nici PMP nici PNL nici USR, singuri, nu au numărul de semnături pentru o moțiune de cenzură și totuși USR nu mai răspunde la telefon dupa ce i s-a trimis moțiunea de cenzură, PNL zice să mai discutăm. Se pierde un moment foarte bun când o parte mare din populație ar susține o moțiune prin care să cadă Guvernul Dăncilă. Cred că este un lucru pe care PMP trebuie să îl facă cunoscut: să îi ia frate, să mai renunțe PMP că e moțiune inițiată de ei. Să spună că e inițiată de Sică Mandolină, de cine vor ei. Dar să o facă. Momentele politice nu se ratează. Cred că obiectivul imediat, dincolo de a pregăti europarlamentarele, este o moțiune de cenzură. Nu mai spuneți că e inițiată de PMP, spuneți că a fost ideea genială a lui Bârnă și a lui Orban", a adăugat fostul șef al statului.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!