• Ultimele știri

  duminică, 2 septembrie 2018

  Alina Mungiu-Pippidi atacă mitingul diasporei: Mase de manevră fasciste, lumpeni și huligani

  Alina Mungiu-Pippidi a publicat un alt articol critic, Singura soluție, înc-o involuție?, de data aceasta la adresa mitingului diasporei din Piaţa Victoriei, pe care-l cataloghează drept o imensă manipulare.


  Ca să-şi argumeze poziţia, Mungiu foloseşte expresii dure, precum: „mase de manevră fasciste”, „lumpeni și huligani ai Internetului”, „concertul propagandistic de lins diaspora undeva”, iar discursul ei este foarte aproape de cel al reprezentaţilor puterii actuale

  …Scopul lor a fost altul, și acela a fost atins.

  Scopul numărul unu a fost să creeze în presa străină imaginea că în România e o dictatură, astfel încăt deși Dragnea și Tăriceanu sunt înjurați la toate orele (ce să mai spun de Carmen Dan) în public, fără nici o amendă pentru nimeni, nici măcar de la CNA, să apară în gazetele pe care le citește Timmermans că nu există libertatea cuvîntului la București. Dovada e un băiat cu mușchi de sepepist prezentat ca „suedez” care nu are libertatea să își scrie „M…PSD pe mașină”. Ce să mai vorbim, e mai rău ca în Venezuela. Și inflația e comparată între cele două țări, deși una e de ordinul miilor iar cealaltă scade sub cinci, scrie Alina Mungiu-Pippidi, în romaniacurata, sub titlul Singura soluție, înc-o involuție?.

  Scopul numărul doi și cel mai constant al acestor oameni este să mențină starea de mobilizare electorală pînă cînd chiar or veni niște alegeri. Analiza lor e că s-au pierdut alegerile din 2016, ca și turul 1 din 2014 pentru că lumea și-a arătat părerea despre alternativă nevenind la vot. Trebuie deci creată o enormă amenințare la adresa democrației, o enormă radicalizare – cu prețul creării unei mase de manevră fasciste, de lumpeni și huligani ai Internetului, dar și ai vieții reale, care vineri seara au făcut ce știu ei să facă, fiind conduși spre acest deznodământ de propagandiștii lor de săptămâni bune, ca la viitoarele prezidențiale să nu mai avem atîtea emoții.

  Trebuie deci montate provocări, cît mai multe provocări, ca pe urmă facem ca la Catalonia, strigăte că violența poliției spaniole justifică separatismul, și că de ce s-a băgat poliția cînd noi voiam să dăm guvernul jos. E win-win pentru cine le face…

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!