• Ultimele știri

  marți, 4 septembrie 2018

  Acolo s-a ajuns! Se vrea INTERZICEREA țăranilor români să mai crească porci din cauza pestei porcine

  Fostul ministru de Finanţe Ionuţ Popescu a publicat, pe pagina sa de Facebook, o scurtă opinie despre propunerea lui Sorin Minea (patronul Angst) de a le interzice țăranilor români să mai crească porci din cauza crizei peste porcine.


  Ionuț Popescu, fostul ministru de Finanțe, a calificat propunerea lui Sorin Minea, patronul Angst, de a le interzice țăranilor să mai crească porci în curte drept o „ticăloșie maximă”. Ideea din spatele propunerii este oprirea crizei de pestă porcină.

  „În plină criză a pestei porcine, un individ, patron de firmă de cărnoase, s-a gândit că acum ar fi momentul să scape de concurența pe care i-o face țăranul care crește și el doi purcei în curte: a propus să interzicem prin lege țăranilor să mai crească porc. Adică, toată lumea să cumpere numai porci și cârnați prelucrați de el,” a scris Popescu pe Facebook.

  Acesta a atras atenția că o bună parte din populația României trăiește din ceea ce produce în curte, iar o astfel de propunere ar afecta chiar capacitatea acestor oameni de a-și produce hrana de care depind. „Într-o țară în care mai mult de un sfert din populație trăiește în bună măsură în economia naturală, adică mănâncâ ceea ce produce în gospodărie, o astfel de propunere mi se pare de o ticăloșie maximă”, a afirmat fostul ministru.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!