• Ultimele știri

  joi, 30 august 2018

  Rudolph Giuliani recunoaște că a primit bani pentru a trimite autorităţilor române scrisoarea despre protocoalele Justiţie-SRI

  Rudy Giuliani a recunoscut pentru publicaţia Politico.eu că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis și altor oficiali români. Giuliani a declarat că onorariul a fost primit de la firma Freeh Group International Solutions.


  Freeh Group International Solutions este deţinută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al urmăritului general Alexander Adamescu.

  Potrivit unor informații citate de G4Media.ro, Freeh mai are contacte şi cu un alt urmărit general în România, Puiu Popoviciu, retras la Londra, după ce a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru corupţie.

  ”Mi-au plătit onorariul”, a spus Giuliani despre firma Group International Solutions, dar nu a vrut să dezvăluie suma primită.

  William Jeffress Jr, avocat partner la firma de avocatură Baker Botts a declarat pentru Politico.eu că ”e surprinzător” faptul că Giuliani nu a dezvăluit în scrisoarea sa că a trimis-o în numele unui client.

  ”Este foarte neobişnuit, fiind puţin spus, pentru un avocat american să îi scrie preşedintelui unei alte ţări şi să-i ofere sfaturi cu privire la eforturile anticorupţie ale statului respectiv, şi să facă acest lucru fără a identifica clientul sau clienţii în numele cărora se pronunţă este pur şi simplu uimitor”, scrie William Jefferess pentru Politico.eu.

  ”Singura concluzie pe care o pot susţine este că cine l-a plătit să facă asta consideră că acesta (Giuliani - N.R.) are influenţă pentru că, şi doar pentru că, el este avocatul preşedintelui”, a completat Jefferess.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!