• Ultimele știri

  vineri, 31 august 2018

  Kovesi este DESFIINŢATĂ în presa britanică: “SUBMINEAZĂ ÎN MOD FATAL STATUL DE DREPT. România a coborât la nivelul de STAT MAFIOT”

  Un cunoscut analist privind relaţiile internaţionale, Damien Phillips, a scris un amplu articol în publicaţia The Telegrapf ce o vizează pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Conform jurnalistului, şefa DNA a “subminat în mod fatal statul de drept”.


  “Copilul de pe poster ales de (SUA, n.red.) pentru a gestiona problema corupției în această țară, Laura Kovesi, este acum implicată aproape zilnic în scandaluri, iar alianța ei necurată cu serviciile secrete corupte din România, care recunosc că privesc justiția ca pe un «câmp tactic de intervenție», a subminat în mod fatal statul de drept”, susține analistul, conform Mediafax.

  “Ori de câte ori se încearcă înlăturarea din funcție a lui Kovesi, SUA intervine în susținerea procurorului stalinist aflat sub asediu”, afirmă Damien Phillips în materialul intitulat “Marea Britanie după Brexit trebuie să îndrăznească să fie diferită și să-și găsească din nou vocea”.

  Analistul mai afirmă că SUA și UE “au implementat politici de securitate în Europa Centrala și de Est care pot cu ușurință să cadă pradă unor consecințe nedorite, să creeze un «efect de recul», și pe termen lung servesc intereselor Rusiei lui Putin. Tentativele SUA de a plănui în mod central eforturile anticorupție din Europa de Est, pentru ajuta la întărirea obiectivelor sale de apărare și securitate, se întorc acum împotriva lor într-un mod spectaculos în România”.

  “Fără să dea dovadă de gândire critică, UE și-a pus toată greutatea în sprijinul planului american, în pofida relatărilor din mass-media care relevă înrăutățirea crizei pe prima pagină în România, zilnic, în ultimii patru ani. Între timp, România a coborât la nivelul unui «Stat Mafiot», cu procurori anticorupție corupți, ce închid disidenții și un serviciu de informații scăpat de sub control, acum mai puternic decât Parlamentul ales al țării”, mai spune analistul.

  “Cererile de extrădare sunt frecvent lansate de țări corupte, cu judecători maleabili și folosite ca o unealtă de represiune, precum Rusia care-și vizează inamicii din Europa cu Interpol Red Notices, prin interpuși ca Bulgaria și România, care-și urmărește disidenții prin Mandatul European de Arestare”, mai susține Damien Phillips pentru The Telegraph.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!