• Ultimele știri

  miercuri, 13 iunie 2018

  GENERALUL Onişor îl ia la mişto pe IOHANNIS: La nivelul CSAT să se organizeze CONVOCĂRI de PREGĂTIRE

  General de brigadă (r) Constantin Onișor a recomandat, după ce a citit cartea lui Klaus Iohannis, pe Facebook ca la nivelul CSAT să se organizeze câteva convocări de pregătire pentru a se înțelege unitar importanta securității și apărării Neamului Românesc și a României.


  “În anul de grație 2014, un cetățean român de origine germană a scris în cartea autobibliografică (să o citească numai el) despre Armată. Să scrii Armata cu semnul întrebării (fără să te miri-!) este pentru cetățeanul Klaus Werner Iohannis o mare dilemă enigmatică, deoarece "este o pierdere de vreme". În tot ce s-a scris până acum despre Armată nu a mai apărut așa ceva. Într-o cazarmă se învață puțin, în poligon, aplicații și tabere de pregătire se dobândește performanță. Sinceritatea cetățeanului care deapănă amintiri cazone trădează faptul că s-a pregătit ori la bucătărie, ori la croitorie. Lipsa sa de pregătire în domeniul miltar al apărării este suplinită de valoarea înaltă a întregului personal. Ar trebui ca la nivelul CSAT să se organizeze câteva convocări de pregătire pentru a se înțelege unitar importanta securității și apărării Neamului Românesc și a României”.


  “Este ceva defect acolo (la Academia Științe ale Securității – n.red.) sau a fost și poate mai este o structură pseudo-științifică superelitistă de grupuri cu interese contrare securității și apărării naționale”, ne-a declarat generalul (r) Constantin Onișor, implicat în construcția celebrei “Academii”, moșită de Gabriel Oprea și George Maior, ulterior fiind „uitat” pe afară.

  “După părerea mea nu se justifică cu nimic acum prezența acestei structuri academice, numai cu numele, pe eșicherul științei românești, și nici să mai mimeze a funcționa nu ar mai fi cazul”, ne-a precizat generalul Onișor.

  În interviul pe care ni l-a acordat mai spune: “În viziunea mea clasa politică actuală este un dușman pentru Neamul Românesc”. Generalul atrage atenția și “asupra a ceva nefiresc ce se întâmplă sau urmează...”.

  Domnule general, ați fost cadru didactic zeci de ani la Academia Militară. Din această postură, cum comentați găzduirea celebrei Academii de Securitate a lui Gabriel Oprea in incinta prestigioasei instituții de învățământ superior militar?

  Denumirea corectă a acestei instituții este Academia de Științe ale Securității. Ca idee de înființare (acum câțiva ani) a fost o inițiativă bună, după modelul existent în medicină și agricultură.

  Membrii erau cele mai valoroase și active cadre didactice și specialiști de marca din MAp, MAI și SRI, cu intenția de a participa activ și instituțional la elaborarea documentelor oficiale și oficioase privind securitatea și apărarea națională, de care era foarte mare nevoie în plan politic.

  Au fost chiar și alegeri pentru conducerea la vârf și la nivelul structurilor ierarhice, neexistand probleme cu privire la recunoașterea instituțională națională sau legate de problemele administrative ale acesteia.

  Dar, întotdeauna există un dar la români, s-a intervenit misterios și desigur interesat, anulându-se tot ceea ce s-a întreprins până atunci, orientându-se organizarea instituțională pe un făgaș nefiresc, noii membri fiind în majoritate persoane politice situate managerial la nivel național, cu un statut de specialist mai puțin vizibil și destul de greu de dovedit.

  Până aici relatarea mea se bazează pe faptul că am fost în interiorul structurii, ulterior fiind „uitat” pe afară și nu am activat și nu activez în cadrul niciunei secții a Academiei.

  Rezultatele până acum sunt timide, confuze și chiar fără orizont de cunoaștere, doar la nivelul Secției Științe Militare se lucreaza puțin, dar fără recunoaștere măcar academică și apreciere științifica în învățământul militar universitar.

  Prezenta acestei structuri științifice (numai cu numele) în incinta UNAp ține de spațiu necesar activităților și are totuși avantajul că membrii se pot „lipi” și participa la activitățile științifice organizate și desfășurate în interiorul prestigioasei instituții militare de învățământ superior.

  Părerea mea este că majoritatea membrilor acestei Academii au fost interesați de banii destul de mulți primiți ca indemnizații pentru știință și poate pentru a justifica sau ascunde colaborarea la nivel mare pentru un grup de interese restrânse.

  Înființarea Academiei de Științe ale Securității a produs la vremea respectivă un mare efect de imoralitate, deoarece Secția de Științe Militare a Academiei Oamenilor de Știință din România a pierdut un număr însemnat de membri prin demisia acestora și activarea lor la noua și tentanta Academie.

  Dacă eu, cu o asemenea activitate științifică și recunoaștere în mediul militar și nu numai, nu am reușit să pătrund în aceasta Academie, cred că este ceva defect acolo sau a fost și poate mai este o structură pseudo-științifică superelitistă de grupuri cu interese contrare securității și apărării naționale.

  După părerea mea nu se justifică cu nimic acum prezenta acestei structuri academice, numai cu numele, pe esicherul științei românesti, nici să mai mimeze a funcționa nu ar mai fi cazul. Prin căutarea și găsirea unor formule adecvate, secțiile Academiei pot fi transferate structurilor militare de învățământ superior din sistemul de securitate și apărare națională.

  Domnule general, care sunt cei mai mari dușmani ai Neamului Românesc și ai României? Nu mă refer doar la cei din afară.

  Sunt mulți dușmani, chiar prea mulți cei mari, deosebit de activi și devoratori de talie mare prin tot ceea ce reușesc să facă direct/indirect asupra mediului societal și natural al României.

  Să fim prudenți privind identificarea dușmanului și mai ales ce înseamnă acesta că factor de acțiune perfidă, cu focalizare și baleare permanentă asupra obiectivelor de interes, până la sufocare și sugrumare.

  Au fost găsiți nu cu mare greutate ca dușmani din afara țării, cu ostilitate amplificată o parte dintre actorii relațiilor internaționale care au interese convergente la Marea Neagră. Principala noastră grijă este să nu transformăm dușmanul în inamic, efectele pot fi dezastroase, chiar în condițiile securității și apărării colective și comune.

  În ultimii ani am identificat ca dușman „prietenos”, ori invers, și anume implicarea tot mai brutală a conducerii UE și a unor state membre occidentale în treburile interne ale României, cu determinări și condiționări majore și uneori vitale, cu preponderentă asupra politicii noastre interne, transformându-ne într-un adevărat guvernorat.

  Dar cel mai mare dușman, pe care conducerea executivă a României îl ocrotește cu „mândrie patriotică” este definit de „multinaționalele” asupritoare și care jecmănesc fără jenă resursele Neamului Românesc de circa un deceniu și jumătate, sub privirea îngăduitoare a unui guvern corupt și care le îndeamnă și favorizează să continuie sub pretextul locurilor de muncă.

  Acești trei dușmani din exterior pot fi incluși într-unul singur (3 în 1), denumit „globalism durabil”, adică de el vor „beneficia” și urmașii noștri. Ne indignează armata, coloana a V-a, de multiculturaliști sau globaliști progresiști cu care se forțează frecvent decizii politice defavorabile factorului economic și social național.

  Ca și cum marii dușmani din exterior nu sunt suficienți, am identificat și câțiva din interior, dar după zicala populară românească „apără-mă de găini, că de caini nu mă tem”.

  Poate mulți vor fi surprinși dar în viziunea mea clasa politică actuală este un dușman pentru Neamul Românesc. Perversitatea managerială, corupția la nivel înalt, depravarea decizională, imoralitatea politică, actele și acțiunile reprobabile la adresa populației romanești (tăieri de salarii, nedreptăți de salarizare și la pensii, retrocedări ilicite etc.) demonstrează un mare potențial de a face rău unor întregi categorii de cetățeni cinstiți, afișând un comportament în momente importante plin de perfidie și fățărnicie.

  Mai adăugăm că dușmani interni și lipsa de transparență în deciziile cu caracter economico-politico-social, o adevărată taină și mister în elaborarea și conținutul lor (a se vedea legea pensiilor, salarizării. fiscalitatea ), apoi un unic decident cu putere de opțiune îndoielnică șoptită din culise sau primită prin fax-ul european și euroatlantic.

  În această privință, rămânem uimiți în legătură cu unele aspecte neelucidate până acum și care sunt în legătură cu autostrăzile transcarpatice, plasarea unor investiții majore numai în anumite areale naționale, legarea prin mobilitate de transport a unor zone de pe teritoriul tarii cu Occidentul Europei, continuarea unor privatizări strategice și constituirea acelui fond național etc. Toate la un loc rețin atenția asupra a ceva nefiresc ce se întâmplă sau urmează...

  Acestea, dar și altele, evidențiază puțină preocupare reală, sincera și națională pentru propășirea Neamului Românesc. Mare păcat că știința noastră a gestionarii resurselor naționale a fost învinsă de managementul corporatist extern, mare nefericire că asistăm la bugete bazate pe consum în exces și investiții condiționate din exterior, aspecte care arată contrastul dintre vorbă și faptă, adică „nu văd ce aud???!!!!”, ce stârnește stări obositoare și depresive populatiei de toate vârstele.

  Cum ar trebui sa se apere românii de dușmanii aceștia?

  Populația, Neamul Românesc sunt copleșiți de acești dușmani, care acționează deseori întrunit, asociat sau complementar, atât din afară, cat și „dinlăuntru”. Rezolvarea implică nevoia de apărare individuală, bazată pe dezvoltarea unei înalte conștiințe naționale , pe păstrarea credinței creștin-ortodoxe ca tradiție de mare spiritualitate românească, pe conservarea și respectarea regulilor de viată decentă în comunitate (înțelegere, tolerantă, demnitate, respect) și pe prețuirea valorilor perene ale Neamului Românesc asociate cu jertfa înaintașilor.

  Citeste continuarea pe Evenimentul Zilei

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!