• Ultimele știri

  duminică, 27 mai 2018

  Incredibil: fiul președintelui Siriei, Bashar Al Assad, vine în România!

  Fiul președintelui Siriei este un elev eminent - va fi păzit pe perioada șederii sale în România de gărzi de corp trimise special pentru el de tatăl său.


  O veste bombă — fiul cel mare al președintelui sirian Bashar al-Assad, Hafez, va veni în iulie în România.

  Numit după bunicul său, cel mai important conducător al statului sirian, generalul Hafez al-Assad, adolescentul prezidențial este foarte talentat la matematică, acesta fiind și motivul pentru care se va afla în România, mai precis în Cluj-Napoca.

  Contactate de agenția NewsTeam, autoritățile locale au confirmat că sunt pregătite în privința asigurării securității neobișnuitului oaspete. Hafez al-Assad va fi păzit pe perioada șederii sale la Cluj de gărzi de corp trimise special pentru el de tatăl său, mai precizează sursa citată.

  „Hafez Alassad vine în România pentru a participa la Olimpiada Internațională de Matematică ce va avea loc la Cluj-Napoca între 3 și14 iulie", scrie NewsTeam, care menționează că "fiul președintelui Siriei este un elev eminent, matematica fiind marea sa pasiune".

  Olimpiada Internațională de Matematică este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Inspectoratul Şcolar Județean Cluj, cu sprijinul Facultăţilor de Matematică și Informatică din Bucureşti şi Cluj-Napoca şi al Institutului de Matematică „Simion Stoilow" din cadrul Academiei Române.

  De fapt, știrea principală este amploarea acestei manifestări: la actuala ediție vor participa peste 1.000 de elevi din peste 100 de țări, fiecare stat fiind reprezentat de o echipă formată din maximum șase elevi şi însoţită de cel puţin doi profesori matematicieni.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!