• Ultimele știri

  duminică, 11 martie 2018

  6 MEDALII la Olimpiada Balcanică de Matematică obţinute de ROMÂNIA. Pe cine interesează cine SUNT GENIILE CARE LE-AU OBŢINUT?

  Romania a obtinut o medalie de aur, doua medalii de argint si trei medalii de bronz la a 34-a Olimpiada Balcanica de Matematica (BMO) ce s-a desfasurat in perioada 2-7 mai 2017 in Ohrid, Macedonia, informeaza Societatea de Stiinte Matematice din Romania.


  La BMO au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei A, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Kârgâzstan, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei B, Turkmenistan, Marea Britanie și Qatar (țări invitate).

  Competiția a presupus rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

  Medalie de aur: Ciprian-Mircea Bonciocat (40 de puncte, punctaj maxim) de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti

  Medalii de argint: Mihnea-Gabriel Doica (31 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Dragoș Manea (31 de puncte) de la Colegiul Național “Andrei Șaguna” din Brașov

  Medalii de bronz: Mihnea-Andrei Ocian (30 de puncte) de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, Theodor-Mihai Iliant (28 de puncte) de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanța și Antonie Ciocan (22 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

  Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de conf. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara.

  Etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naționale. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, tradiţionali, respectiv Fundaţia eMAG şi Banca Comercială Română şi Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

  Distribuie si prietenilor

  Multumim!

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!