• Ultimele știri

  miercuri, 29 noiembrie 2017

  Să fie IORDACHE cu adevărat BĂRBAT? SFIDEAZĂ SUA și anunță că MERGE ÎNAINTE cu legile JUSTIȚIEI: Despre ce discutăm?!

  Șeful Comisiei speciale privind justiția, Florin Iordache, sfidează avertismentul transmis luni de Departamentul de statal SUA cu privire la modificările la legile justiției. Fostul ministru a declarat că mesajul venit de la Washington face referire la pachetul propus de minister, 


  care însă a fost modificat ulterior, astfel că, susține Iordache, actuala formă nu afectează independența justuției, informează Ziare.com.

  "Discutam de propunerile Ministerului Jutiției. Propunerile care se află acum în Parlament sunt total diferite de cele ale Ministerului Justiției. Atât timp cât ce avem noi în dezbatere nu afectează în niciun fel independența Justiței, atâta timp cât toate amendamentele vin din partea asociațiilor profesionale cât și a CSM, despre ce discutăm?", a declarat Florin Iordache, la TVR.

  Statele Unite au transmis un semnal important României. Departamentul de Stat american cere Parlamentului României să nu voteze legile justiției, a căror eventuală modificare ar putea submina lupta împotriva corupției și ar putea slăbi independența judiciară în România, după cum se arată într-un comunicat publicat luni.

  "Departamentul de stat al SUA a luat notă cu îngrijorare de faptul că Parlamentul Romaniei ia în considerare modificarea legislației în sensul subminării luptei anticorupție și slăbirii sistemului judiciar din România. Această legislație, care inițial a fost propusă de Ministerul Justiției, amenință progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani în privința construirii unor instituții judiciare puternice, protejate de interferențe politice.

  Solicităm Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției", se arata intr-un comunicat postat luni pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!