• Ultimele știri

  miercuri, 29 noiembrie 2017

  România nu e anexa nimănui, România e un stat SUVERAN! Norica Nicolai, poziție FERMĂ

  Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, a anunțat că ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, trebuie să ceară explicații de la Departamentul de Stat pentru acest comunicat, unul fără precedent în istoria relațiilor dintre SUA și România. 


  În plus, Nicolai consideră că procesul legislativ al legilor justiției trebuie să continuie.

  ”Trebuie să facă ceva. În primul rând, ministrul de Externe trebuie să ceară explicații de la Departamentul de Stat. Ultima frază e o frază ce nu se folosește în limbajul diplomatic. Trebuie să vedem dacă opinia purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat e doar al său sau al Departamentului de Stat. România nu poate da înapoi, s-ar pune într-o situție jenantă cu SUA. Procesul legislativ trebuie să urmeze, România nu e anexa nimănui, România e un stat suveran. ”, a spus Norica Nicolai, la Antena 3 citată de Stiri pe surse.

  Și Șerban Nicolae a reacționat furibund în urma comunicatului transmis de Departamentul de Stat în privința modificărilor aduse Legilor Justiției. Americanii le-au transmis parlamentarilor de la București că aceste proiecte trebuie retrase. Nicolae l-a atacat dur pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, pe care îl consideră direct responsabil.

  „E profund ofensator și încalcă orice uzanță. Acele cuvinte sunt cuvintele acestui funcționar complet nociv cum este Klemm. Textele pe care le vedeți în comunicat sunt spuse de Klemm și atunci avem explicația despre cine și cum a transmis anunțul. Președintele României are obligația să reacționeze, premierul are obligația să reacționeze și ambasadorul din SUA are obligația să reacționeze. O asemenea abordare este mult în afara uzanțelor date de relația internațională. Nu facem legi pentru partenerii strategici, ci pentru România și aici nu avem ce să comentăm.”, a declarat Șerban Nicolae la Antena 3.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!