• Ultimele știri

  duminică, 26 noiembrie 2017

  Rezistenții din nou în Piața Victoriei. Mii de oameni au pornit în marș spre Palatul Parlamentului. Îmbrânceli cu jandarmii

  Update: 19.30: Mii de protestatari au pornit în marș spre Palatul Parlamentului. Circulaţia rutieră este oprită pe sensul de mers către Piaţa Romană. Au existat și incidente. Protestatarii au vrut însă să treacă de cordonul de jandarmi, însă au fost opriţi, ceea ce a dus la îmbrânceli, scrie news.ro.
  Update 18.53: Peste 4.000 de persoane protestează în acest moment în Piața Victoriei. Circulația este parțial blocată. S-a restricționat traficul pe Șoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei, pe Iancu de Hunedoara se circulă doar prin pasaj. Totodată, a fost lărgit perimetrul. Au fost scoși și jandarmii cu cai, care vor sta pe margine când se va porni în marș. În jurul orei 19.00 se va da startul către Palatul Parlamentului.

  Cei circa 400 de constănţeni care au ieşit duminică seara la protest, în faţa Prefecturii Constanţa, nu duc lipsă de inspiraţie. Pe lângă bannerul prin care transmit guvernanţilor că "România nu a votat hoţi", constănţenii scandează şi lozinci de genul: "Dragnea şi cu Tăriceanu / O să scoată cărţi la anu'", "Hoţul cu mustaţă / Ne-a furat pe faţă", scrie replicaonline.ro.

  Sunt proteste și la Iași. Oamenii veniţi la proteste scandează: PSD partid de hoţi; PSD, ciuma roşie; Legile fiscale, legi criminale; Hoţii nu mă lasă, vreau să stau în casă; Parlament penal, marş la tribunal; În centrul mulţimii este un grup de copii şi tineri care strigă neîncetat; Dragnea la închisoare, nu la guvernare; Cel mai frecvent se strigă lozinci împotriva lui Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader, scrie ZiaruldeIași.ro.

  În Brașov, aproximativ 1000 de persoane se află în centrul orașului.

  Într-o postare pe pagina de Facebook, Jandarmeria precizează că ''asigură fără discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic''.

  Totodată, jandarmii fac un apel şi le cer participanţilor la manifestări să respecte recomandările sau indicaţiile forţelor de ordine şi să sesizeze orice problemă care ar putea afecta desfăşurarea paşnică a manifestaţiilor.

  ''Jandarmeria este o instituţie echidistantă, care asigură ordinea şi siguranţa publică, garant al drepturilor constituţionale ale cetăţenilor, cât timp aceştia le exercită paşnic'', se mai arată pe pagina de facebook a Jandarmeriei Române.

  Știre Inițială: Proteste de amploare în Capitală și în țară, duminică seară.

  În jur de 1.500- 2000 de persoane s-au adunat începând cu ora 18.00 în Piaţa Victoriei.

  În Capitală, manifestanţii ar urma să plece din Piaţa Victoriei la ora 19.30 în marş către Parlament. Se vor opri și în fața Senatului și la Curtea Constituțională. Manifestanţii aflaţi în Piaţa Victoriei scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Justiţie, nu corupţie” şi ”Demisia”.

  Traficul nu a fost blocat în zonă. În funcție de numărul celor prezenți se va lărgi perimetul. Jandarmii sunt prezenți în Piața Victoriei.

  În Iași sunt peste 300 de oameni care protestează, la Brașov, în jur de 500 de oameni.

  42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au chemat românii să ceară în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. “Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este că România ajunge să fie un stat capturat”, spun iniţiatorii protestelor.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!