• Ultimele știri

  sâmbătă, 18 noiembrie 2017

  Klaus Iohannis îi cere DEMISIA lui Liviu Dragnea: „Persoanele condamnate penal sau cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului”

  Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj ferm, astăzi, din Suedia, declarând că „persoanele condamnate penal sau cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului”. Este prima reacție a Președintelui Iohannis la noul dosar penal deschis de DNA împotriva Președintelui PSD, Liviu Dragnea.


  „Eu m-am exprimat de foarte multă vreme. Din capul locului, persoanele, care au fost condamnate penal sau care sunt cercetate penal, nu trebuie să fie în conducerea statului. Punct”, a punctat Klaus Iohannis.

  DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a Președintelui PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

  Liviu Dragnea, replică INCENDIARĂ, după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia


  Președintele Klaus Iohannis a reiterat principiul conform căruia liderii politici cu probleme penale nu au ce căuta în fruntea țării.

  În replică, Liviu Dragnea susține că, probabil, au ce căuta în fruntea statului doar cei care au furat case de la stat.

  ”Îl știe foarte bine, îl știe de mult timp (dosarul de la DNA n.r.) (...) Probabil doar cei care au obținut câteva case prin furt de la stat au dreptul să stea acolo”, a spus Liviu Dragnea.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!