• Ultimele știri

  marți, 21 noiembrie 2017

  Documente ÎNGROPATE ani de zile: Traian Băsescu a coordonat personal afacerea ALRO. De ce NU TREBUIA privatizată societatea

  Fapte de corupţie fără precedent în România, descoperite în afacerea ALRO. Trei magistraţi din România vorbesc de abuzuri grave, iar documentele arată că preşedintele ţării încalcă legea fundamentală, Constituţia.


  Dezvăluirea a fost făcută luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

  Documente îngropate timp de ani de zile arată legături, abuzuri şi modul în care un grup de interese foarte puternic, un grup de oligarhi din Rusia, face un plan foarte meşteşugit de a pune mâna pe toate fabricile de aluminiu din estul Europei.

  Ruşii se gândesc cum să mascheze această operaţiune şi, drept urmare, fac nişte companii în Israel şi alte două state.

  Totul a început în 1999. O hotărâre de guvern de la noi arată că, într-un mod incredibil, se stabileşte că un singur om avea să hotărască să folosească instituţiile statului pentru nişte privatizări strategice.

  Persoana respectivă, care îşi semnează această împuternicire - o hotărâre de guvern, hotărâre ce trebuie făcută cu Banca Mondială - este Traian Băsescu.


  Absolut întâmplător, la Banca Mondială lucra Theodor Stolojan, iar Theodor Stolojan avea nişte acţiuni la o companie care era într-o legătură strânsă cu ALRO.

  Un al nume implicat în această afacere este cel al lui Valeriu Stoica, cel care va oferi consultanţă celor de la ALRO.

  În plus, multe dintre informaţiile din aceste dosare sunt secrete.

  Cei trei magistraţi din România, respectiv Angela Ciurea, Ciprian Nastasiu şi Eugen Iacobescu, spun că în acest dosar sunt fapte de corupţie fără precedent în România.

  Dacă iniţial, cifra vehiculată era de 4 milioane euro, un înalt magistrat român Eugen Iacobescu spune că, de fapt, s-au dat 10 milioane de euro. Şpaga ar fi fost dată de ruşii de la ALRO şi ar fi mers spre persoanele care negociau.

  Banii ar fi fost daţi la un hotel din România, unde erau şi Elena Udrea şi Theodor Stolojan.

  Magistratul Ciurea susţine că nu poţi face anchete atunci când acestea ajung la un nivel înalt. Ea spune că a fost chemată în biroul şefei ei, Laura Codruţa Kovesi, care i-ar fi spus să oprească ancheta.

  În videoul de mai jos, puteţi vedea hotărârea de guvern contrasemnată de Traian Băsescu, ca ministru al Transporturilor.


  De ce nu trebuia privatizată ALRO


  HG 563 din 15 iulie 1999, privind aprobarea Strategiei naţionale de privatizare pentru anul 1999, prevedea restructurarea societăţilor mari care înregistreză pierderi, ALRO NEÎNCADRÂNDU-SE în această categorie, pentru că din 1998, societatea a realizat profituri considerabile.


  Astfel, ALRO nu se putea încadra la această privatizare, pentru că a fost profitabilă în ultimii şase ani.

  Mai mult, potrivit HG 1133 din 15 noiembrie 2001, strategia de privatizare a societăţii ALRO SA Slatina a devenit secretă.

  Proiectul Vostok: Preluarea industriei de aluminiu din România


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!