• Ultimele știri

  miercuri, 29 noiembrie 2017

  Demnitatea a început să fie văzută ca un act pro-rus iar Rusofobia face ravagii pe scena politică. Partidul Național Liberal sărută bocancii SUA

  Rusofobia face ravagii pe scena politică iar demnitatea a început să fie văzută ca un act pro-rus. Cu alte cuvinte, cei care au îndrăznit să dea o replică Departamentului de Stat al SUA și nu au acceptat chiar să le fie călcat în picioare Parlamentul sunt considerați pro-ruși. O gândire cu o bătaie lentă.


  Din păcate poziția PNL este una nefericită. Prin liderul Ludovic Orban acesta pare să accepte ca România să fie condusă din SUA.

  ”Salutăm poziția exprimată de Departamentul de Stat privitor la noua tentativă a majorității toxice de a afecta independența Justiției și lupta anticorupție prin propuneri legislative aberante care sunt împotriva democrației și împotriva independenței Justiției”, spune Orban.

  Orban a menționat că limbajul Departamentului de Stat folosit în mesajul adresat României nu este „sub nicio formă” unul prea dur și că este convins că s-a ajuns să se emită poziția Administrației americane printr-un comunicat oficial „după ce s-a făcut uz de toate celelalte canale diplomatice”.

  Întrebat dacă este normal să ne spună o altă țară ce să facem, liderul PNL a arătat că România este într-un parteneriat strategic cu SUA și este, de asemenea, membră a NATO și UE. Parteneriatul strategic nu înseamnă ca țara noastră să se supună poruncilor. Oare ar accepta si anexarea României? Rămâne de văzut.

  Trebuie să menționăm ca fapt pozitiv poziția liberalului Predoiu Cătălin care a spus că nu poate să accepte tonul pe care Departamentul de Stat vorbește României.

  ”Suntem, poate, cel mai fidel aliat al SUA în regiune și cel mai apropiat partener în teatrele de război, pentru democrație și valorile nord-atlantice.

  Măcar pentru acest motive ar trebui să se discute pe un alt ton cu România, orice probleme, indiferent cât de delicate. Nu e sigur cât de inspirată și eficientă este această mișcare din punct de vedere tactic, ce ar putea alimenta un curent anti-american și naționalist, care poate fi manipulat de Rusia. Poate că e nevoie de mai multă ingeniozitate din partea Departamentului de Stat.

  Poate că diplomații americani ar trebui să fie mai atenți la modul în care abordează România, mai adaptați la realitățile din teren, pentru a fi eficienți. O spun de pe poziția unui prieten al Americii”, scrie Cătălin Predoiu pe Facebook.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!