• Ultimele știri

  miercuri, 29 noiembrie 2017

  Demisiile lui Dragnea și Tăriceanu, cerute ca urmare a comunicatului Departamentului de Stat american. Cei doi au termene, marți, la Curtea Supremă

  Început de săptămână de coșmar pentru liderii PSD-ALDE, Liviu Dragneași Călin Popescu Tăriceanu. Mai multe organizații civice au cerut demisia celor doi din fruntea Camerei Deputaților și a Senatului după acțiunea fără de precedent a Departamentului de Stat american care a emis un comunicat în care cere


   imperios Parlamentului României să respingă modificările la legile justiției pentru că acestea vor afecta statul de drept și vor pune în pericol lupta împotriva corupții. (Mai multe detalii despre comunicatul americanilor AICI).

  Mișcările civice Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Geeks for Democracy, Inițiativa România, #Insist, Institutul pentru Politici Publice, Platforma România 100 și #Rezistența au cerut într-un comunicat comun demisia de îndată a lui Dragnea și Tăriceanu, acuzându-i că prin interesele lor penale pun în pericol securitatea și viitorul democratic al României.

  "Interesele penale ale domnilor Dragnea și Tăriceanu pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii și drepturile fundamentale, securitatea țării și bunăstarea fiecăruia dintre noi. Cerem, de asemenea, Partidului Social Democrat și ALDE să scape de liderii care ne îndepărtează de țările democratice și să retragă legile justiției din Parlament mâine, la prima oră", se arată în comunicat.

  Această cerere vine exact în ziua în care cei doi lideri ai alianței trebuie să se prezinte în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție unde au un nou termen în procesele în care au fost trimiși în judecată. Liviu Dragnea este învinuit în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman pentru infracțiunile instigare la abuz în serviciu şi la fals, în timp ce Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul privatizării frauduloase a Fermei Băneasa.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!