• Ultimele știri

  miercuri, 9 august 2017

  Băi iresponsabililor cu pensii nesimțite, chiar nu vă este rușine?

  Nu sunt un om de stânga. Dar sunt un om care știe ce însemnă să ți se topească salariul în cel mult o săpămână. Și trăiesc doar din ceea ce muncesc cu toate taxele plătite. Inclusiv contribuția mea la pensie.  Am fost profesor de școală generală, corector, redactor de editură, redactor de revistă literară, inspector-șef la Inspectoratul de cultură al județului Timiș, consilier al președintelui Consiliului Județean Timiș, redactor-șef la editura Mirton, am fost opt ani directorul Muzeului de Artă Timișoara, sunt încă profesor universitar pe bune. Toate acestea, pe rând sau concomitent. Am avut contracte de publicitate pe PFA de mii de euro sau am încă pe colaborări pe diverse modalități de colaborare pentru care plătesc contribuții la sănătate și pensia mea. Peste trei ani mă voi pensiona din poziția de profesor universitar și plănuiesc să mă dedic proiectelor private. Stau într-un apartament de trei camere, am rate la bancă și nu am căzut în religia lucurilor scumpe. În afară de vin, cărți și tihnă intelectuală.

  De ce am scris toate cele de mai sus? Fiindcă tot ceea ce eu am construit într-o viață de om dedicată profesiunii mele chiar nu are nicio valoare pentru statul pesedist de acum.

  Da, Statul Român Militar Securistic are grijă nu de cei care au contribuit, într-o viață, la pensia lor, ci are grijă de cei care, de-a lungul celor 27 de ani de așa-zisă democrație, au vegheat ca Hoții să nu pățească nimic. Să fure fără nicio grijă, să ne batjocorească în toată splendoarea. Scriu asta fiindcă nu înțeleg cum este posibil ca, de pildă, diverși polițiști să se pensioneze la puțin peste 40 de ani și, a doua zi sau peste 2-3 zile, să se reangajeze în același loc. Și să încaseze și pensia, și salariul?

  Cum este posibil ca o fufă de 43 de ani, de pildă, fermecătoarea chestor Irina Alexe, la 42 de ani, să se pensioneze și, imediat, să se reangajeze, astfel încât să încaseze aprox. 42.000 de lei?

  Ei bine, această aberație ticăloasă nu este nouă, Sper să vă aduceți aminte că, în urmă cu mai mulți ani, au fost pensionați mii de polițiști care, după ce au părăsit Poliția Județeană, a doua zi s-au angajat ca polițiști comunitari. Ori au trecut în alte servicii ale poliției.

  Cum a fost posibilă o asemenea minune unică în lumea întreagă? Simplu și ușor explicabil: fiindcă încă trăim într-un stat aberant în care neamuri, amante, pile, obligații, clientelă trebuie răsplătite.

  Nu am nimic de comentat în legătură cu pensiile judecătorilor, procurorilor, aviatorilor, ale tuturor celor care au avut de suferit o presiune sau au performat. Dat nu pot accepta ca parlamentarii, boactării ce se plimbă de mână prin urbe și fug iute de pricini, adică polițiștii locali, sau militarii care au plimbat vorbele propagandei comuniste prin gură să ia bani nesimțiți!

  Ce bătaie de joc! Ce bătaie de joc! Ce bătaie de joc pentru cei care primesc la pensie bani pentru cel mult jumătate din medicamentele lor.

  Autor: Marcel Tolcea pentru banatulazi.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!