• Ultimele știri

  luni, 7 august 2017

  Avram Fițiu: Se lucrează la ȘTERGEREA identității noastre! Ștergerea memoriei, elementelor sacre!

  Avram Fițiu: Nu știu cum se face dar din ce în ce mai mult asistăm la implementarea unei strategii inteligente prin care se încearcă să ni se șteargă memoria ca națiune. Nu știu cine orchestrează această acțiune dar suntem loviți sistematic în reperele fundamentale ale neamului, prin presa din România ca solist principal.  Dacă vorbim de elemente sacre precum oaia, albina, sau cânepa putem spune că în ultimii 27 de ani s-a consumat energie multă ca să fim dezrădăcinați ca neam de aceste 3 repere fundamentale.

  S-a început cu războiul legislativ împotriva cânepii (asocierea culturii cu fenomenul drogurilor) cultură la care la care în 1989 eram campioni detașați ai Europei la producție și procesare, ca să fim aduși pe ultimul loc într-un sfert de secol.

  S-a continuat cu războiul împotriva mierii de albine, aliment la care în 1989 eram campioni detașați ai Europei la producție, procesare și calitate (cel mai ridicat spectru polenic al mierii din Europa) ca astăzi să devenim niște bieți exportatori de miere la butoi, amestecată și reetichetată ca miere germană, austriacă etc…

  Se continuă cu războiul împotriva oii, specie la care în 1989 eram de asemenea campioni detașați ai Europei la producție de lapte, lână, ca astăzi să ajungem niște bieți exportatori de animale pe picior prin țări arabe.

  Bășcălia din ultimele zile legate de oaia ca brand de țară la care presa românească s-a dedat, arată nivelul spălării creierilor la care acest neam a fost supus în ultima vreme.

  Să faci tu bășcălie din Miorița pe motiv de caracter fatalist arată cât de ignorant în istorie ai ajuns tu biet ziarist român. Recomand ca lectură obligatorie pentru toții ziariștii și intelectualii care se exprimă în spațiul public despre fatalitatea Mioriței, cartea Miorița scrisă de Victor Ravini care a cules 973 de variante populare nefataliste ale Mioriței.

  Să lovești tu în Miorița, fără de care nu se putea uniformiza graiul românesc prin transhumanță, înseamnă că nu mai voie să te declari român din punct de vedere moral și etnic.

  Să lovești tu în bătaie de joc în simbolistica Mioriței, înseamnă că îți meriți soarta ca individ, neam și națiune.

  Faptul că suntem loviți de către străini în aceste repere sacre ale sufletului românesc este de înțeles și nu ar trebui să ne supere.

  Însă faptul că tu român, arunci în sufletul neamului tău săgeți otrăvite de vrășmașul națiunii tale, însemnă că ești grav bolnav sufletește și ai cel puțin 6 sindromuri degenerative:
  sindromul Stockholm (sindromul în care victima pactizează cu agresorul împotriva propriei vieți);
  sindromul Istanbul (în care pleci capul ca să-ți rămână pe umeri);
  sindromul Bruxelles (sindromul supușeniei ca să-ți meargă bine ca țară și să mai apuci niște firimituri de la masa stăpânilor);
  sindromul Vichy (în care te predai în mod fatalist necondiționat la prima agresiune);
  sindromul Amsterdam (în care din om liber devii om corect politic resemnat);
  sindromul Scufiței roșii (în care intri ca mielul în gura lupului);

  Ar putea să existe leacuri pentru aceste suferințe grave, dar asta însemnă un efort la care nu prea ai fost dispus tu ziarist român în ultimii ani și mă refer la citit istorie adevărată, multă istorie adevărată și nu contrafăcută…

  Avram Fițiu,

  Secretar General

  Federația Națională de Agricultură Ecologică

  Cartea Savarea Fermei Țărănești se poate descărca gratuit de pe blogul meu: http://www.avramfitiu.ro/

  Mai multe detalii despre tematica renașterii din cenușa uitării a satului românesc, puteți vedea pe publicația noastră online http://www.romanianoastră.info

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!