• Ultimele știri

  vineri, 11 august 2017

  A murit femeia căreia sistemul de sănătate i-a refuzat decontarea medicamentului pentru cancer!

  Mioara Nedelcu, cea pentru care s-a mobilizat pe facebook o întreagă comunitate pentru a-i oferi o șansă la viață, s-a stins din viață. Mioara a impresionat prin forța ei de caracter și prin determinarea de a nu se da bătută în fața unui sistem de sănătate care i-a refuzat însăși dreptul de a trăi.


  Tratamentul de cancer de care Mioara avea nevoie costa lunar 8300 de lei, bani pe care statul a refuzat, din motive pur birocratice, să îi deconteze. Ba chiar i-a sugerat să îi găsească în altă parte. “Cu toată compasiunea şi înţelegerea pentru situaţia deosebită cu care vă confruntaţi, vă sugerăm să contactaţi o fundaţie/persoane/instituţii care au posibilitatea legală să vă ajute în soluţionarea mai rapidă a problemei dumneavoastră, cu precizarea că aceasta excede sferei de atribuţii şi competenţe a instituţiei noastre, ca şi ajutoarele băneşti, sponsorizările şi donaţiile”, i-a transmis Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

  Mioara nu cerea “ajutoare băneşti, sponsorizări şi donaţii”, ci pur si simplu decontarea unui tratament pentru cancer, care i-a fost negat timp de mai multe luni. Desigur, pe listele sale, Mioara este doar un număr statistic. Dar Mioara a fost mai mult decât atât. A fost soție devotată, prietenă fidelă și mai ales mama a doi copii. Mioara a găsit sprijin la prieteni și apropiați, dar și la foarte mulți necunoscuți pe care povestea Mioarei i-a impresionat.
  Și deși a reușit să își procure lunar tratamentul necesar, lupta zilnică pentru supraviețuire și stresul la care a fost supusă i-au fost în cele din urmă fatale.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!