• Ultimele știri

  miercuri, 17 mai 2017

  UNGURII CU TUPEU ÎN PARLAMENT: ”NICIODATĂ NU O SĂ FIM SLUGI PE PĂMÂNTUL NOSTRU”

  După atacurile de la congresul de sămbătă la adresa Centenarului Marii Unirii și criticile privind inexistența statului de drept în România, udemeriștii ridică tot mai mult tonul. Într-o declarație parlamentară, deputatul Kulcsár-Terza József afirmă că promisiunile incluse în Proclamația de la Alba Iulia,   din 1918, nu au fost niciodată respectate și anunță că maghiarii nu au de gînd să ajungă vreodată slugi pe pămîntul lor natal.

  ”Oare trăim într-un stat de drept? Oare trăim în democraţie? Oare trăim într-o ţară europeană? Nu, nu trăim într-un stat de drept, noi nu trăim în democraţie, noi nu trăim într-o ţară europeană” acuză deputatul UDMR.

  ”Într-un stat de drept, toţi cetăţenii sunt egali. Într-o democraţie, cetăţenii au dreptul la exprimarea liberă de opinii, la folosirea liberă a simbolurilor comunitare şi a limbii materne. Comunitatea maghiară din România nu cere mai mult decât ceea ce se cuvine tuturor naţiunilor europene.
  Ca cetăţeni ai României, solicităm să avem aceleaşi drepturi în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc, aşa cum au maramureşenii, moldovenii, bănăţenii, oltenii sau cei din Muntenia. Nu este corect că, în timp ce în celelalte regiuni istorice este permisă folosirea liberă a simbolurilor proprii, acelaşi lucru în Ţinutul Secuiesc este interzis şi pedepsit prin forţa legii(…)

  Prin Proclamaţia de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, când a luat fiinţă România modernă, au fost făcute nişte promisiuni care niciodată nu au fost respectate. Noi nu cerem altceva decât să se respecte acele promisiuni. Ţinutul Secuiesc a existat, există şi va exista. Niciodată nu o să fim slugi pe pământul nostru natal” avertizează udemeristul, în final. (B.T.I.)

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!