• Ultimele știri

  vineri, 19 mai 2017

  Reprezentant ANAF: Îmi e ruşine cu salariu de 4000 lei. Ministrul Muncii: Eu atât aveam ca primar

  Un reprezentant al ANAF a transmis, joi, în Comisia de Muncă din Senat, unde se dezbate Legea salarizării, că îi este ruşine cu salariul său de 4000 de lei, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, replicându-i că ea avea un salariu similar când era primar al Craiovei, al 5-lea oraş din România.  „Sunt inspector care fac controale la multinaţionale. Am un salariu de îmi este ruşine acuma să vi-l spun. Este un salariu de 4.000 de lei şi mă duc la cele mai mari firme în control. (…) După 20 de ani în ANAF am 4.000 de lei”, a spus Mariana Manea, funcţionar ANAF, reprezentant Sed Lex, la dezbaterile din Comisia de Muncă din Senat.

  Ea a susţinut că proiectul Legii salarizării face o discriminare între organele specializate ale statului, ANAF având 22.000 de angajaţi, iar la o parte dintre aceştia le scade salariul.

  „La inspectorul vamal îi scade salariul cu 1.500 de lei”, a susţinut Manea.

  Ea a arătat că un funcţionar public din ANAF nu are voie să desfăşoare niciun fel de activitate.

  „Când m-am uitat la sporurile altor colegi, mi-a venit rău. Noi nu avem niciun spor, nimeni din ANAF. Este ruşine. Nu vom colecta pentru că şi eu şi colegii mei ne vom reorienta în alte structuri unde salariile acum au crescut cu 200%. Şi atunci colectarea statului cine o va face?”, a spus Manea.

  Un alt funcţionar ANAF prezent la dezbateri, Radu Adrian, reprezentant Sed Lex, a arătat că salariaţii ANAF nu beneficiază de sporuri.

  „Trebuie să vă gândiţi cu cine colectaţi banii pentru a satisface această Lege a salarizării, pentru a plăti salariile şi sporurile pe care am auzit azi, din păcate, sporuri de 100%, sporuri peste sporuri care în cadrul ANAF nu există”, a spus Radu Adrian.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!