• Ultimele știri

  luni, 15 mai 2017

  PERFORMANȚĂ ULUITOARE! Românul Tudor Coman a câștigat premiul întâi la un concurs organizat de NASA

  La un concurs organizat de NASA, despre crearea unei colonii în spațiu, elevii români și anul acesta au luat premii. Elevul Tudor Coman învață în clasa a VIII-a la Liceul Internațional din București (ICHB) și a câștigat premiul întâi la categoria individuală. Locul doi, la aceeași categorie i-a venit colegii sale Eliza Constantinescu, eleva în clasa a VII-a la aceeași școală.  Tudor Coman a participat cu un proiect numi Tharros, în care a inventat detaliile unei baze în spațiu pentru minim 10.000 de oameni. El a analizat detaliat privind proiecția de radiații, surse de energie în spațiu, resurse miniere spațiale, sistem de susținere a vieții și a făcut un model 3D al bazei informează vocea.biz  Tudor susține: “Oamenii au avut întotdeauna dorința de a explora mai mult decât ceea ce a fost descoperit. Acest lucru a ajutat la dezvoltarea de noi tehnologii și la aflarea mai multor lucruri despre lumea înconjurătoare. Unul dintre motivele pentru a construi o colonie în spațiu este acela că toate cunoștințele dobândite prin construcția acestei colonii i-ar putea face pe oameni să înțeleagă mai bine spațiul” .


  Lucrarea Elizei Constantinescu este numită Lizartis și se dispersează pentru extinderea și aterizarea primei colonii pe orbita joasă a Pământului. Eliza susține: “Rasa umană se extinde în ultima perioada de timp. Oamenii vor avea nevoie de noi terenuri, unde să plece și să se dezvolte. O așezare în spațiu ar fi mult mai avantajoasă decât să distrugă încet biosfera Pământului. Omenirea a avut întotdeauna tendința să se extindă, așa că de ce nu pentru a merge la nivelul următor și să încerce să se extindă în spațiu?”.


  În acest an în concursul NASA s-au înscris 1500 de proiecte, trimise din întreaga lume de 6000 de studenți, inclusiv India, Statele Unite, România, Brazilia, Canada, Taiwan, Columbia, Pakistan, Japonia, Rusia, Thailanda, Turcia, China, Hong Kong.  Alături de Tudor și Eliza au participat și alți elevi din (ICHB) și au obținut și ei rezultate foarte bune. Echipa “Floare de colț “, din Constanța a luat locul întâi la clasa a X-a, iar echipa “Newt” din Brașov câștigat primul loc la clasa a XII-a.

  Acest concurs a debutat prima dată în anul 1994, fiind organizat de NASA Ames Research Center, San Jose State University și Societatea Spațială Națională (NSS). Acest concurs este organizat pentru copiii de până la clasa a XII-a, din toată lumea.

  Concursul este despre crearea unor colonii în spațiu, studenții sunt obligați să pregătească un document imprimat pe 100 de pagini, inclusiv toate detaliile unei așezări în spațiu. Câștigătorii au ocazia să participe la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială, care va avea loc în St Louis, Statele Unite ale Americii între 25-29 mai.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!