• Ultimele știri

  sâmbătă, 13 mai 2017

  JUNCKER crede că FOLOSEȘTE ROMÂNIEI ca TINERII SĂ PLECE DIN ȚARĂ!

  DECLARAȚIA CARE POATE STÂRNI MULTE DEZBATERI! Lipsit de inhibiții și de prejudecăți, recunoscut pentru un comportament excentric, Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a găsit o latură pozitivă în fenomenul migrației tinerilor din România.  Este adevărat că tinerii pleacă din România, la studii sau la muncă, dar faptul că ei circulă în Europa contribuie la creșterea reputației României, a spus Jean Claude Juncker. Președintele Comisiei Europene (CE) s-a aflat joi, 11 mai 2017, la București. Este pentru prima oară, de când a preluat mandatul Comisiei Europene, când vizitează țara noastră scrie agroinfo.ro  Jean Claude Juncker s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

  Șeful CE a avut și o întâlnire cu cetățeanul de rând la sediul Reprezentanției Comisiei Europene în România. Juncker a transmis și un mesaj autorităților române să reducă birocrația instalată prin birourile funcționarilor români, să simplifice procedurile și să acorde respectul cuvenit beneficiarilor de fonduri europene.

  Prin ambiția sa, România ne dă multe lecții pentru viitor. Europa și România sunt legate printr-o comunitate de destin. Eu nu voi înceta să iubesc România, a mai spus șeful CE.

  Vizita în România a președintelui Comisiei Europene aduce și o veste bună pentru întreprinderile mici și mijlocii. Aproximativ 2000 de IMM-uri românești vor beneficia de avantajele obţinute prin intermediul unor noi împrumuturi deblocate prin acordul semnat de Fondul european de investiţii cu Raiffeisen Bank. Este vorba de nu mai puţin de 177 de milioane de euro împrumuturi pentru întreprinderile mici și mijlocii din România. Acest acord al Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI), pilonul central al Planului Juncker, a fost semnat în 11 mai, EFSI fiind un factor crucial în semnarea împrumutului. Planul Juncker va declanșa noi investiții în întreaga Europă, în valoare de aproximativ 743 milioane de euro, începând cu luna mai 2017.
  Pe tot parcursul vizitei sale la București, Juncker a fost însoțit de comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!