• Ultimele știri

  luni, 22 mai 2017

  Firea nu poate cumpăra decât 2 tramvaie și 10 autobuze anul ăsta, după ce a promis 600

  Anul trecut, Gabriela Firea promitea ca Primaria Capitalei va cumpara sute de mijloace de transport pentru RATB in timpul mandatului sau. Insa, potrivit viceprimarului Aurelian Badulescu (PSD), abia acum municipalitatea pregateste caietele de sarcini pentru achizitii si prea curand nu vom vedea pe strazi sutele de noi autobuze si tramvaie, ci doar... 12.  In luna octombrie a anului trecut, Firea anunta ca vor fi cumparate 500 de vehicule pentru RATB, din care 30% vor fi electrice. Edilul estima atunci ca licitatia urma sa aiba loc in jurul lunii februarie.

  In decembrie 2016, acelasi primar plusa la 600 numarul vehiculelor, fara a spune si la ce suma se ridica aceasta investitie.

  La aproape un an de la instalarea in functie, nu s-a intamplat nimic in acest sens, iar termenul dat chiar de Firea e deja depasit cu cateva luni.

  Potrivit viceprimarului Aurelian Badulescu, lucrurile abia au ajuns in stadiul de intocmire a caietelor de sarcini. In plus, a mai spus el miercuri la Europa FM, producatorii ar fi anuntat deja ca nu pot livra prea multe vehicule curand.

  Concret, doar 2 tramvaie si 10 autobuze vor putea fi cumparate de Primaria Capitalei in acest an. Asta, in conditiile in care, la inceputul lui 2015, fostul primar Sorin Oprescu declara ca, in ceea ce priveste tramvaiele, de exemplu, 80% trebuiau schimbate. Iar de atunci au mai trecut doi ani.

  In replica la afirmatiile lui Badulescu, consiliera USR Ana Maria Ciceala a acuzat ca, de fapt, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General nici nu a alocat banii suficienti pentru achizitii consistente la RATB.

  Sunt insa bani pentru multe alte proiecte: concursul pentru desemnarea logo-ului Capitalei, concursul pentru "cea mai frumoasa fatada", bani alocati pentru amplasarea de decoratiuni in locurile publice cu ocazia diferitelor sarbatori, bani pentru concerte si manifestari in aer liber. Insa nici logoul, nici fatada cocheta si nici decoratiunile de sarbatoare nu vor face ca la vara sa circulam civilizat cu autobuzele, tramvaiele si troleibuzele. Pentru ca multe sunt vechi si foarte vechi, nu au fost dotate cu aer conditionat, asa ca pentru bucurestenii care merg zilnic cu RATB urmeaza cateva luni fortate de sauna.

  La randul sau, consilierul general (PNL) Ciprian Ciucu a afirmat pentru postul radio citat ca, timp de un an, actuala conducere a Bucurestiului a pierdut timpul.

  Acesta a mai spus ca, pentru reducerea traficului sufocant din Capitala, Primaria trebuia sa fi luat deja masurile promise in primul an de mandat: crearea unor noi piste de biciclete, benzi unice pentru autobuze, construirea unor parcari la marginea orasului. El a acuzat-o pe Gabriela Firea ca doar promite ca va imbunatati situatia, fara a face nimic concret, fiind interesata doar de promovarea propriei imagini.

  Iata ce spunea primarul general despre impartirea bugetului pe 2017, in urma cu mai putin de o luna.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!