• Ultimele știri

  vineri, 19 mai 2017

  CUM ESTE POSIBIL?? O companie austriacă de construcții cu zero angajați a avut afaceri de 162 milioane lei

  Este posibil ca o firmă să raporteze afaceri la Ministerul de Finanțe, dar să nu aibă salariați? Iată că Swietelsky, o companie care prestează lucrări de construcții pentru căile ferate de suprafață și subterane, a raportat pentru anul trecut la Ministerul de Finanțe o cifră de afaceri de 162,1 mi­­lioane de lei (36 mil. euro), deși nu are niciun angajat, conform propriilor raportări, scrie Zf.ro.  Potrivit informațiilor publicate pe pagina sa de Facebook, compania a construit în România cea mai lungă linie de tramvai din Cluj-Napoca, pe ruta Piața Gării - Mănăștur - Bd. Muncii, tronsoanele de cale ferată Vințu de Sus - Simeria și Curtici - Arad, o investiție de 1,3 mld. lei, pe care Swietelsky a realizat-o alături de francezii de la Alstom, italienii de la Astaldi și firmele românești Euro Construct Trading 98 și Dafora.

  Swietelsky Baugesellschaft este sucursala de la București a companiei austriece cu același nume. La Ministerul de Finanțe, mai figurează cel puțin încă patru companii care conțin numele Swietelsky, toate având CAEN-uri care indică lucrări de construcții de diferite tipuri - rezidențiale, nerezidențiale, feroviare.

  Reprezentanții companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la proiectele pe care Swietelsky le are pe piața locală și la numărul de angajați cu care lucrează.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!