• Ultimele știri

  luni, 3 aprilie 2017

  Un ROMÂN a ajuns primar în Spania. Lucrează FĂRĂ SALARIU pentru comunitate

  Un român a ajuns primar în Spania. Aurel Truță, de 40 de ani, conduce o comunitate restrânsă, de numai 111 de persoane. Acesta a plecat din Alba Iulia în urmă cu 17 ani pentru a-și face un trai mai bun în Spania.  După ce a lucrat în agricultură, în construcții și a lucrat și la un restaurant, Aurel Truță a decis să candideze la Primăria din Paramo de Boedo, o comună din provincia Palencia, zona montană din nordul Spaniei. În 2015, atunci când a fost ales primar, comuna avea numai 13 locuitori, însă acum numărul lor a ajuns la 111 scrie Adevărul.  Mutat în Palencia, Aurel Truță și-a cumpărat o casă, în care locuiește cu soția și fetița, și a înființat o firmă de construcții cunoscută în toată regiunea. Astfel a ajuns să fie cunoscut, dar și îndrăgit de toată lumea, locuitorii fiind cei care l-au încurajat să candideze pentru funcția de primar.

  „Am realizat lucrări de construcţii în Cantabria şi de la început mi-a plăcut nordul Spaniei, pentru clima şi oamenii de aici. Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge primar în Paramo de Boedo, dar am primit propunerea de a conduce lista PP-ului cu puţin timp înainte de prezentarea candidaturilor pentru alegerile locale”, a spus Aurel Truță.


  Primarul lucrează pentru comunitate, însă nu a primit niciun ban pentru munca sa și nici nu mai poate să participe la lucrări de construcții finanțate din fondurile publice, astfel că a hotărât să se ocupe de administrarea comunei și doar o zi pe săptămână merge în primărie.

  „Am primit 53 de voturi din 81 şi majoritatea provin de la localnici. M-au votat spaniolii pentru că în comună nu locuiesc alţi români. Sunt înregistraţi câţiva români, dar în realitate, trăiesc în alte localităţi. Un român, coleg de-al meu, ar fi trebuit să voteze, dar printr-o eroare informatică nu a fost trecut în registrul electoral”, a adăugat Truță.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!