• Ultimele știri

  duminică, 2 aprilie 2017

  ȚIGANII SE REVOLTĂ! Protest în faţa Primăriei Dej! Romii din Triaj ameninţă cu greva foamei (VIDEO)

  Spirite încinse în această dimineaţă în fata Primăriei Dej. Zeci de romi din cartierul dejean Triaj, în special de pe strada Macazului, au scandat că vor intra în greva foamei. Motivul îl reprezintă o razie efectuată ieri de Poliţia Locală şi Jandarmerie cu scopul depistării persoanelor urmărite național și internațional, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor,   precum și verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau acte de identitate expirate.

  Romii, însă, spun că primarul Morar Costan doreşte să îi evacueze din zona respectivă, iar din această cauză au ieşit la protest încă de la primele ore ale dimineţii. Aceştia sunt nemulţumiţi deoarece spun că şi-au investit banii din ajutoarele sociale în locuinţe, iar acum li se cere să plece. La faţa locului au asigurat ordinea poliţiştii locali, poliţiştii naţionali şi jandarmii. Locuitorii din Triaj şi-au strigat nemulţumirile, iar reprezentantul acestora a fost primit în audienţă de primarul Morar Costan.

  Edilul ne-a declarat că astfel de acţiuni, ca şi cea de ieri, au scopul de a depista persoanele care locuiesc ilegal în locuinţele din cartierul Triaj. „Există cazuri în care într-o locuinţă locuiesc şi 6-7 familii de romi, iar în acte este trecută doar una. Vom organiza astfel de acţiuni şi în alte zone cu probleme din Dej” a declarat Morar Costan pentru Dejeanul.ro.
  În cadrul acțiunii de ieri au fost legitimate 59 de persoane și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 520 lei.


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!