• Ultimele știri

  miercuri, 5 aprilie 2017

  România, obligată să plătească 83 de milioane de lei italienilor care au făcut autostrada surpată

  Compania de Drumuri este obligată să plătească 83 de milioane de lei italienilor de la Salini, care au construit lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, ulterior demolat şi refăcut în regie proprie. Decizia Comisiei de Adjudecare a Disputelor poate fi însă atacată în instanţă.  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a pierdut la CAD litigiul cu constructorul italian Salini, care i-a cerut despăgubiri de 90 de milioane de lei, după ce i-a reziliat contractul pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie.

  Michael Buhler, arbitrul unic din această Comisie, a decis pe 23 martie ca italienii să primească 83 de milioane de lei, potrivit lui Alin Goga, consilier juridic în cadrul CNAIR.

  „Săptămâna trecută, în cadrul unui CAD, prin decizie, CNAIR a fost obligată la plata unei sume de peste 83 de milioane de lei în favoarea SALINI, pentru lotul de autostradă PRĂBUŞIT pe Orăştie – Sibiu, sector Cunța – Sălişte”, a spus Goga.

  „Apărările companiei au fost formale, făcute cu juriştii nespecializați, iar directorul Direcției Juridice a CNAIR Andrei Filipescu este DIRECT responsabil pentru aceste dezastre”, a continuat Alin Goga, scrie economica.net.


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!