• Ultimele știri

  vineri, 14 aprilie 2017

  PREVIZIUNI SUMBRE: după Siria, următoarea ȚINTĂ este Moldova

  Portalul de știri activenews.ro scrie luni că regele Regatului Hașemit al Iordaniei, Abdullah al II-lea, a făcut declarații foarte importante ce vizează viitorul și securitatea Republicii Moldova.  Potrivit sursei, care citează la rândul său un material de pe Washington Post, regele Iordaniei a sugerat că, dacă tensiunea dintre Rusia și Statele Unite va continua, atunci lupte similare celor din Siria și Libia ar putea să izbucnească în Moldova.

  Abdullah al II-lea a mai declarat că, în actualul context, dialogul dintre Rusia și SUA, este foarte important, iar în lipsa unui asemenea dialog Moscova ar putea să recurgă la măsuri dure pentru a-și apăra interesele în Siria și în Libia.

  Potrivit monarhului, o eventuală aprofundare a tensiunilor dintre Rusia și SUA ar putea să arunce Republica Moldova într-o situație extrem de dificilă.

  Anterior și alți experți, inclusiv din Republica Moldova, au avertizat că autoritățile de la Chișinău trebuie să își valorifice pe deplin statutul de neutralitate, or, în caz contrar, teritoriul țării ar putea să devină un câmp de bătălie pe care Estul și Vestul își vor disputa interesele, fapt care ar putea să se transforme într-o catastrofă pentru moldoveni.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!