• Ultimele știri

  duminică, 2 aprilie 2017

  Președintele filipinez Rodrigo Duterte i-a amenințat pe liderii Uniunii Europene: ”Veniți aici să vă plesnesc!”

  Presedintele filipinez Rodrigo Duterte i-a amenintat pe liderii Uniunii Europene care critica sangeroasa lui campanie impotriva drogurilor ca ii va "plesni".  Este ultima dintre declaratiile belicoase aproape zilnice pe care Duterte le face la adresa SUA, UE si ONU, in contrapondere la elogiile aduse Chinei si Rusiei, relateaza Reuters și Ziare.com

  "Veniti aici sa stam de vorba, pentru ca vreau sa va plesnesc", a spus el vineri, in timpul celebrarii Zilei Femeii la palatul sau prezidential.

  Saptamana trecuta, Duterte a acuzat de ipocrizie blocul occidental, numindu-i liderii "fii de catele" pentru ca si-au permis sa ii recomande construirea de centre de reabilitare pentru cei care au probleme cu drogurile, in loc sa ii elimine fizic.

  Peste 8.000 de oameni au fost ucisi incepand cu data de 30 iunie 2016, cand Duterte a ajuns la putere si a declansat sangeroasa campanie antidrog.

  Guvernul respinge insa acuzatiile organizatiilor umanitare conform carora politia este implicata in mii de morti misterioase.

  Presedintele filipinez a criticat UE pentru faptul ca are incredere in rapoartele ONG-urilor, care il arata ca principal vinovat.

  "Si daca ar fi fost vorba doar despre epilepsie, tot pe mine ar da vina", a declarat el, in rasetele multimii.

  Aroganta lui Duterte se bazeaza pe noua lui relatie de prietenie cu China. Cat despre Rusia, el spune ca intentioneaza sa o faca marea poarta comerciala catre Europa de Est.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!