• Ultimele știri

  joi, 20 aprilie 2017

  Poliția Română face angajari masive pentru acoperirea deficitului de personal

  Politia Romana face din nou angajari pentru acoperirea deficitului de personal. Inspectoratul General al Politiei Romane va organiza in luna mai, potrivit surselor din cadrul institutiei, o noua etapa de angajari din sursa externa pentru acoperirea deficitului de personal.  IGPR va organiza in luna mai, potrivit anumitor surse din cadrul institutiei, o noua etapa de angajari din sursa externa pentru acoperirea deficitului de personal existent. Sindicalistii vad aceasta solutie ca fiind una temporara, intrucat multi din cei care au intrat in sistem din sursa externa au renuntat la cariera de politist.

  La Constanta, de exemplu, vor fi scoase la concurs aproximativ 80 de posturi de agenti, din sursa externa. Deficitul de personal al Ministerului Afacerilor Interne, de aproximativ 17.000 de locuri, cu greu ar putea fi acoperit in totalitate, luand in considerare ca in cazul angajarilor din sursa externa, candidatii declarati admis nu au obligativitatea ramanerii in sistem.

  „Este clar ca avem o foarte mare problema cu aceasta lipsa de personal. Meseria de politist inca este atractiva pentru unii din exterior, dar adevarul este ca tot mai multi politislti parasesc sistemul, nemultumiti de ceea ce se intampla. Nu am o statistica, insa din cate stiu foarte multi dintre cei care vin pe usa din dos, la fel de repede pleaca. Cei din sursa externa nu semneaza vreun contract si nu au niciun fel de obligatii, putand pleca oricand doresc”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Daniel Avasilcai, presedintele Sindicatului Europol Constanta.

  Dincolo de politistii angajati din sursa externa, care nu au gasit in Politie „raiul” sperat, exista si agenti cu vechime care au ales sa iasa din sistem si sa mearga in alte tari pentru a reusi sa-si intretina familiile si a avea parte de o viata decenta.

  De asemenea, o alta cauza a deficitului de personal este reprezentat de pensionarile masive ale politistilor care au indeplinit minimul de conditii.

  Cei care doresc sa urmeze o pregatire temeinica si o scolarizare adecvata pentru a ajunge sa lucreze in MAI, MApN sau SRI, nu mai au nevoie sa astepte incadrarile din sursa externa. Inspectoratele de Politie recruteaza candidati pentru admiterea in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea 2017.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!