• Ultimele știri

  duminică, 30 aprilie 2017

  Orban: Soros a distrus viețile a milioane de europeni. În schimb este stimat aici și este primit la cele mai înalte niveluri

  Premierul maghiar Viktor Orban a emis declarații incendiare și a lansat o serie de acuzații dure la adresa lui George Soros, din Parlamentul European, după ce miliardarul american a fost primit în ajun de către înalți oficiali ai UE.   Orban s-a prezentat în fața Parlamentului European pe durata dezbaterilor asupra controversatei legi cu privire la universitățile străine din Ungaria, printre care și Universitatea Central Europeană.

  Inițial, premierul maghiar a fost aspru criticat de către belgianul Guy Verhofstadt, liderul ALDE, care l-a comparat pe liderul maghiar cu Brejenev sau cu Stalin: „Cât de departe veți merge? Veți arde cărți? Veți arde cărțile lui Kertesz? Ale lui Konrad? Ale lui Sandor Marai?”

  Potrivit ActiveNews, a urmat apoi discursul lui Orban, care l-a criticat extrem de dur pe americanul de origine maghiară George Soros: „George Soros, speculatorul american care a distrus viețile a milioane de europeni, care a fost amendat pentru speculații în Ungaria, un adversar pe față al Europei, este stimat aici și primit la cele mai înalte niveluri”. În acest mod, Orban și-a exprimat puternica nemulțumire față de primirea miliardarului de către președintele Comisiei, arată sursa precizată.

  „Am venit aici să-mi apăr țara”, a continuat Viktor Orban, după ce Comisia Europeană a anunțat declanșarea procedurii de infringement contra Ungariei, din cauza legii care vizează instituțiile de învățământ superior străine, relatează ActiveNews.

  Totuși, primul ministru al statului vecin a ținut să spună că nu este împotriva Uniunii Europene, adăugând că Ungaria are dreptul la opinie, în calitate de stat membru al UE: „Ungaria este o țară mândră, ungurii sunt europeni, adepți ai valorilor creștine, și vor să fie ascultați când doresc să ia o decizie”. Cu același prilej, l-a acuzat pe George Soros că a pus la cale și a susținut financiar procesul de migrație ce afectează actualmente Europa.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!